Wouter Hoeffnagel - 18 september 2024

Salesforce kondigt nieuwe Slack-functionaliteiten aan

Salesforce kondigt een reeks nieuwe Slack-functionaliteiten aan. Het wil organisaties hiermee in staat stellen om hun bedrijfskennis, gegevens, agenten, apps en automatisering te integreren in één AI-gestuurd systeem. Deze nieuwe tools zijn ontworpen om de samenwerking binnen teams te verbeteren en de productiviteit te verhogen.

Salesforce kondigt nieuwe Slack-functionaliteiten aan image

Een van de belangrijkste toevoegingen is Agentforce in Slack, een nieuwe gebruikersinterface (UI) waarmee teams direct in Slack met hun data kunnen communiceren. Deze functie stelt gebruikers in staat om inzichten te verkrijgen en specifieke taken uit te voeren binnen de conversatie-interface.

Daarnaast ondersteunt Slack nu AI-agenten van derden. Partners zoals Adobe, Anthropic, Cohere en Perplexity kunnen hun AI-oplossingen integreren in de Slack-omgeving.

Salesforce-kanalen

Een andere aankondiging zijn de Salesforce-kanalen. Deze nieuwe kanalen verbinden CRM-data van Salesforce met gesprekken in Slack, en zullen binnenkort ook beschikbaar zijn in de Salesforce-gebruikersinterface.

Slack breidt zijn AI-functionaliteiten uit met verbeterde mogelijkheden zoals huddle-notities en geavanceerd zoeken. Deze vernieuwingen zijn bedoeld om teams slimmer, sneller en met meer focus te laten werken.

Kant-en-klare templates

Daarnaast worden er diverse kant-en-klare templates geïntroduceerd, waaronder kanalen, canvassen, lijsten en geautomatiseerde workflows. Deze templates zijn ontworpen om het werk efficiënter en productiever te maken.

Onderzoek wijst uit dat kantoormedewerkers gemiddeld 41% van hun werkdag besteden aan taken die ze als weinig waardevol ervaren, vaak door problemen met het vinden van informatie en de overvloed aan apps en datasilo's. De nieuwe AI-gestuurde functies van Slack bieden een oplossing door teams een efficiëntere manier van samenwerking te bieden. Salesforce meldt dat bedrijven die gebruik maken van het nieuwe agent-gestuurde werksysteem hun productiviteit met tot wel 47% kunnen verhogen.

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!