Wouter Hoeffnagel - 18 september 2024

Workday komt met AI-agents voor HR- en finance processen

Workday kondigt vier nieuwe AI-agents aan, ontworpen om de werkprocessen binnen HR en finance te vereenvoudigen. Deze agents – Recruiter, Expenses, Succession en Optimize – zijn gericht op het stroomlijnen van bedrijfsworkflows en het verhogen van de productiviteit, zodat medewerkers zich kunnen concentreren op strategisch en betekenisvol werk.

Workday komt met AI-agents voor HR- en finance processen image

Recruiter Agent

Deze agent helpt bedrijven om sneller en efficiënter talent te vinden en aan te nemen. Recruiter Agent maakt gebruik van AI om proactief passieve kandidaten te werven, het wervingsproces te automatiseren en topkandidaten voor openstaande vacatures aan te bevelen. Deze aanpak verkort de tijd om vacatures in te vullen en verhoogt de kwaliteit van de werving. De agent automatiseert ook taken zoals het opstellen van functiebeschrijvingen, het plannen van interviews en biedt AI-gestuurde inzichten in kandidaatprofielen. Bovendien integreert Recruiter Agent met communicatieplatforms zoals Microsoft Teams, waardoor hiring managers direct meldingen en feedback kunnen geven binnen hun gebruikelijke werkstroom.

Expenses Agent

Deze agent vereenvoudigt het proces van onkostendeclaraties door bijna volledig contactloze declaratie- en goedkeuringsprocessen te bieden. Werknemers kunnen bonnen direct uploaden vanaf hun telefoon, waarna de agent deze vergelijkt met creditcardtransacties en automatisch een onkostenregel aanmaakt. Ook biedt de agent een automatische waarschuwing wanneer onkosten klaar zijn voor beoordeling, wat bedrijven helpt om de tijd en kosten die gepaard gaan met foutcorrectie te verminderen.

Succession Agent

Succession Agent transformeert het succession planning-proces van een periodieke taak naar een continu, AI-gestuurd proces. De agent automatiseert succession planning, helpt managers bij het identificeren en ontwikkelen van toekomstige leiders binnen de organisatie en genereert gepersonaliseerde ontwikkelingsplannen voor topmedewerkers. Het systeem vraagt proactief managers om hun succession plannen bij te werken en beveelt automatisch opvolgers aan uit de gehele organisatie.

Optimize Agent

Deze agent is gericht op het verbeteren van de efficiëntie en het identificeren van blinde vlekken in bedrijfsprocessen. Optimize Agent detecteert knelpunten, inefficiënties en afwijkingen van best practices. Het kan bijvoorbeeld automatisch problemen in het onboardingproces van werknemers signaleren en oplossen, zoals foutieve gegevensinvoer of incorrecte volgordes in het proces.

Naast de introductie van deze nieuwe agents breidt Workday zijn geïntegreerde mogelijkheden uit met partners zoals Salesforce om naadloze assistentie te bieden op populaire bedrijfsplatforms. De Agents voor Expenses, Succession en Optimize zijn naar verwachting in 2025 beschikbaar in Early Access, terwijl de Recruiter Agent nu al beschikbaar is via HiredScore en in het voorjaar van 2025 verder geïntegreerd worden met Workday.

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!