Wouter Hoeffnagel - 18 september 2024

team.blue investeert in maker van social media-tools Metricool

De Europese aanbieder van webhosting en cloudcomputing team.blue wordt een van de grote aandeelhouders van Metricool. Daarmee wil het haar focus op het mkb uitbreiden met social media-tools.

team.blue investeert in maker van social media-tools Metricool image

Metricool bestaat sinds 2015 en haalt een jaarlijkse omzet van 17 miljoen euro. Het bedrijf profileert zich als een all-in-one toolbox voor mkb'ers en professionals die hun merk online willen versterken. Hun suite voor een sociale media strategie omvat onder meer het plannen en publiceren van content, tot de analytics en engagement tracking erachter.

Het Madrileense bedrijf telt 90 mensen en is opgericht door Juan Pablo Tejela en Laura Montells, die eerste is CEO van het bedrijf. De oprichters nemen ook na de investering de dagelijkse leiding over het bedrijf op zich.

Strategisch partnerschap

Hoeveel team.blue precies investeert zegt het niet. Het bedrijf wordt een sleutelinvesteerder naast Axon Partners Group, dat twee jaar geleden in Metricool investeerde.

‘Dit strategisch partnerschap geeft ons de mogelijkheid om transformatieve veranderingen door te voeren, de waarde voor onze klanten te verbeteren en van ons de leider te maken in de globale social media management sector voor kleine ondernemingen en professionals,’ zegt Juan Pablo Tejela, CEO van Metricool.

Snelle uitbreiding in Europa

Voor team.blue is de investering/overname een uitbreiding van haar portfolio. Het bedrijf legt zich van oorsprong toe op hostingdiensten en breidde de afgelopen jaren fors uit doorheen Europa.

Het dienstenaanbod werd uitgebreid naar tools om websites te bouwen, maar ook met onder meer privacy- en compliance tools en andere diensten. Nu komt daar ook een social media-suite bij. De focus blijft daarbij telkens liggen op kleine en middelgrote bedrijven of individuele professionals.

Meer klanten en strategische overnames

Metricool van haar kant krijgt door de investering toegang tot de 3,3 miljoen klanten van team.blue. Maar de investering geeft ook ruimte voor strategische overnames.

Team.blue zelf wist afgelopen zomer zelf een nieuwe investeerder aan boord te halen. Met de instap van het Canadese pensioenfonds CPP Investments werd het bedrijf 4,8 miljard euro waard.

In samenwerking met Data News

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!