Witold Kepinski - 19 september 2024

Afinius Groep neemt DG Groep over

De Afinius Groep, een speler in Nederland op het gebied van advies, beheer en softwareoplossingen voor de openbare ruimte heeft DG Groep B.V. en dochteronderneming Gisib B.V. uit Woerden overgenomen. Deze strategische acquisitie, begeleid door Marktlink, stelt Afinius in staat om haar dienstverlening aan Nederlandse gemeenten en beheerders van de openbare ruimte aanzienlijk uit te breiden. Door deze overname groeit de groep naar circa 125 medewerkers en is het goed voor een jaaromzet van ruim 13 miljoen euro.

Afinius Groep neemt DG Groep over image

DG Groep is gespecialiseerd in het beheer en onderhoud van de openbare ruimte en biedt uitgebreide ondersteuning aan gemeenten, waterschappen en provincies op gebieden zoals beleid, beheer, contractmanagement, inspecties en meldingenmanagement. De diensten van DG Groep bestrijken verschillende disciplines, waaronder groenbeheer, wegen, riolering en straatmeubilair. De overname sluit aan bij de strategie van Afinius Groep om haar positie in de markt voor beheersystemen en -diensten verder te versterken en uit te breiden.

Ralph Groenendaal, CEO en eigenaar van Afinius Groep: "Met de overname van DG Groep versterken we onze positie als betrouwbare partner voor gemeenten. DG Groep brengt waardevolle nieuwe disciplines, zoals groenbeheer en riolering, in onze bestaande dienstverlening. Door onze expertise te combineren met de kennis en systemen van DG Groep en Gisib, kunnen we nog meer bijdragen aan het optimaliseren en ontzorgen van gemeentelijke processen. Dit stelt ons in staat onze missie om overheden efficiënt en effectief te laten functioneren verder te verwezenlijken."

Software kennis

Frank Jan Uittenbogaart, directeur bij DG Groep, is verheugd met de transactie: "Als onderdeel van Afinius Groep kunnen we onze IT-dienstverlening met onder andere Gisib en Cityview verder ontwikkelen, terwijl ons DNA gewaarborgd blijft. Onze systemen, die al door 140 Nederlandse gemeenten en diverse internationale klanten worden gebruikt, stellen ons in staat een nog prominentere rol te spelen als leverancier van integrale en specialistische software voor de openbare ruimte. Dankzij de integratie binnen Afinius Groep kunnen we sneller innoveren.

Frank van Rossum, dealmanager bij Marktlink die Afinius groep ondersteunt bij zijn buy-and-buildstrategie, ziet de transactie als een interessante strategische stap voor Afinius Groep: "De overname versterkt de positie van Afinius Groep als toonaangevende speler in het beheer van de openbare ruimte. Door de integratie van specialistische kennis en innovatieve softwareoplossingen kan Afinius Groep zijn dienstverlening aan overheden efficiënter maken en uitbreiden. Met Gisib als integraal beheersysteem kunnen overheden straks nog beter worden geholpen om effectiever en kostenefficiënter te functioneren, wat de positie van Afinius Groep in de markt aanzienlijk versterkt."

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
ALSO BN + BW tm 16-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!