Witold Kepinski - 19 september 2024

Veeam benoemt Niraj Tolia tot Chief Technology Officer

Veeam Software, speler in dataveerkracht, benoemt Niraj Tolia tot Chief Technology Officer (CTO). Tolia treedt in dienst bij Veeam na de overname van Alcion, een security-first, AI-gedreven datamanagementstartup die hij oprichtte samen met Vaibhav Kamra. In zijn nieuwe rol zal Tolia de productstrategie en engineering-inspanningen voor Veeam Data Cloud (VDC) leiden. In nauwe samenwerking met Anton Gostev, Chief Product Officer bij Veeam, zal Tolia ervoor zorgen dat klanten blijven profiteren van Veeam’s innovatie op het gebied van dataveerkracht. Het team van Alcion is per direct een onderdeel van Veeam.

Veeam benoemt Niraj Tolia tot Chief Technology Officer image

“Niraj is een van die zeldzame personen die niet alleen begrijpt waar de markt naartoe gaat, maar ook de vaardigheden en visie heeft om die toekomst tot leven te brengen voor onze klanten”, aldus Anand Eswaran, CEO bij Veeam. “Hij heeft dit al laten zien met de oprichting van Kasten, dat de #1 oplossing is geworden voor Kubernetes-dataveerkracht sinds de overname door Veeam in 2020. Zijn bewezen staat van dienst, gecombineerd met de explosieve groei van Veeam Data Cloud - het snelst groeiende product in de geschiedenis van Veeam - creëert een geweldige kans om de markt voor dataveerkracht opnieuw te definiëren.”

Tolia heeft een unieke uitgangspositie voor succes bij Veeam. Als medeoprichters van zowel Kasten als Alcion zijn de gecombineerde expertise van Tolia en Kamra op het gebied van databeheer en cloud-native technologieën, gekoppeld met een diepgaand begrip van de strategische richting en cultuur van Veeam, van onschatbare waarde om innovatie vooruit te helpen.

“Alles begint bij de klant”, aldus Niraj Tolia. “In onze digitale wereld is het belangrijker dan ooit om data te beschermen en de veerkracht ervan tegen dreigingen en storingen te waarborgen. Door de AI- en beveiligingsmogelijkheden van Alcion te combineren met de robuuste kracht van Veeam Data Cloud, hebben we een buitengewone kans om oplossingen te verbeteren en het leiderschap van Veeam in dataveerkracht te versterken.”

Kubernetes

Tolia richtte eerder Kasten op, waar hij General Manager van de Veeam Kasten for Kubernetes-bedrijfseenheid was. Daarvoor leidde Tolia de productontwikkeling bij Maginatics, een startup die werd overgenomen door Dell EMC’s Data Protection Group. Tolia heeft een Ph.D., M.S. en B.S. in Computer Engineering van Carnegie Mellon University.

Kom net als Tolia, Gostev en andere leiders naar de VeeamON Data Resilience Summit, die virtueel plaatsvindt op 1 oktober in EMEA en Noord- en Zuid-Amerika en op 2 oktober in Azië. Tijdens dit evenement leer je onder meer hoe organisaties van alle groottes ervoor kunnen zorgen dat hun data veilig, beschermd en toegankelijk blijven. Registreer je nu gratis via https://www.veeam.com/veeamon-data-resilience-summit.

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!