Witold Kepinski - 21 september 2024

Google Cloud biedt met Mandiant meer cybersecurity toepassingen

Google Cloud heeft verschillende nieuwe initiatieven aangekondigd die gericht zijn op het versterken van cybersecurityverdedigingen voor organisaties wereldwijd.

Google Cloud biedt met Mandiant meer cybersecurity toepassingen image

Het bedrijf benadrukte zijn toewijding om organisaties te helpen een "verdedigersvoordeel" te behalen – het idee dat organisaties, die hun systemen het beste kennen, het beste gepositioneerd zijn om zich te verdedigen tegen cyberdreigingen, aldus Google.

Belangrijke aankondigingen zijn onder meer:

  • Bijgewerkt Defender's Advantage Framework: Google heeft de tweede editie van zijn Defender's Advantage e-book uitgebracht, met een gedetailleerd framework om organisaties te helpen hun thuisvoordeel te maximaliseren. Het framework schetst hoe intelligence kritieke cyberverdedigingsfuncties aanstuurt, waaronder detecteren, reageren, valideren, jagen en missiecontrole.
  • Uitgebreide Mandiant Managed Defense: Google heeft de algemene beschikbaarheid van Mandiant Managed Defense voor Google Security Operations in de VS aangekondigd. Deze service maakt gebruik van Google's ingebouwde, samengestelde detecties en risicoscores voor uitgebreide dreigingsdekking en geautomatiseerde dreigingsidentificatie.
  • Enhanced Threat Intelligence Sharing: Google Threat Intelligence biedt nu Private Collection Sharing, waarmee organisaties inzichten en kritieke informatie kunnen delen met vertrouwde collega's en branchepartners. Deze functie helpt veilige, vertrouwelijke ruimtes voor samenwerking te creëren.

"Samenwerking is essentieel om echte veerkracht te creëren als het gaat om de systemen en netwerken waar we elke dag op vertrouwen ", aldus Phil Venables, CISO, Google Cloud. "Door threat intelligence te delen met vertrouwde collega's en industriële partners, kunnen we proactiever zijn, risico's beter beheersen en effectiever reageren op bedreigingen. "

Deze nieuwe aanbiedingen van Google Cloud zijn ontworpen om beveiligingsteams te helpen:

  • Detecteer bedreigingen sneller: door gebruik te maken van geavanceerde bedreigingsinformatie en automatisering.
  • Reageer effectiever: door middel van geïntegreerde mogelijkheden voor incidentrespons.
  • Werk veiliger samen: met private uitwisseling van informatie over bedreigingen.

"Als langdurige klant van Google Security Operations was het toevoegen van de kracht van Mandiant Managed Defense aan Google SecOps een natuurlijke keuze ", aldus Mike Orosz, CISO, Vertiv. "Dit extra voordeel heeft zich bewezen als een krachtvermenigvuldiger, waardoor het Vertiv Security-team echt kan overstappen op geavanceerd strategisch cybersecuritywerk. "

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!