Witold Kepinski - 21 september 2024

xSuite Group breidt haar directieteam uit

Voor softwarefabrikant xSuite is innovatiekracht van cruciaal belang om haar klanten zo goed mogelijk te ondersteunen bij het automatiseren van documentgebaseerde processen en de transformatie naar de nieuwe SAP- en cloudwereld. Matthias Lemenkühler (55), voormalig CEO en woordvoerder van de Raad van Bestuur, gaat zich daarom met onmiddellijke ingang richten op de technologische ontwikkeling van xSuite-softwareoplossingen als CPTO (Chief Product & Technology Officer). Dr. Haiko van Lengen (52), voorheen CEO van Diamant Software, heeft per 16 september 2024 de functie van CEO en woordvoerder van de Raad van Bestuur overgenomen.

xSuite Group breidt haar directieteam uit image

Het nieuwe managementteam van xSuite zal bestaan ​​uit Haiko van Lengen (CEO), Matthias Lemenkühler (CPTO), Thomas Radestock (CSO) en Andreas Nowottka, die verantwoordelijk zal zijn voor Partner Management en Mergers & Acquisitions (M&A). xSuite implementeert deze strategische reorganisatie van leidinggevende rollen om de basis te leggen voor voortdurende succesvolle groei.

Matthias Lemenkühler is sinds 1996 een van de drijvende krachten achter het bedrijf en heeft de evolutie van een systeemhuis naar een wereldwijd actieve softwarefabrikant beslissend vormgegeven. Hij blijft een van de hoeksteeninvesteerders naast Pinova en 3i, en is lid van de xSuite Management Board, maar als CPTO kan hij meer tijd besteden aan zijn kerngebied van expertise, softwaretechnologie.

Met Haiko van Lengen heeft xSuite een zeer ervaren expert in de software-industrie binnengehaald als nieuwe CEO en woordvoerder van de Raad van Bestuur. Van Lengen is sinds 2019 CEO van Diamant Software, een ontwikkelaar van boekhoud- en controlesoftware, en is daarom zeer bekend met de business van xSuite. Hiervoor was hij acht jaar CFO en COO bij Market Logic Software AG en nog eens tien jaar consultant bij McKinsey & Company. Vanwege zijn internationale ervaring zal hij zich ook richten op het uitbreiden van de Amerikaanse business van xSuite, de belangrijkste groeimarkt van het bedrijf.

AI technologie

“xSuite streeft al enige tijd een duidelijke cloud-native benadering na met haar producten. Ik wil me volledig richten op de succesvolle implementatie van deze technologische paradigmaverschuiving”, legt Matthias Lemenkühler uit. “Ik ben dan ook verheugd dat we de zeer ervaren technologie- en softwaremarktspecialist Haiko van Lengen aan boord hebben kunnen halen. Hij zal ons bedrijf aanzienlijk versterken en de groei van xSuite verder aanjagen.”

Haiko van Lengen voegt toe: “De xSuite Group heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt en dat is in de hele sector bekend. Ik ben verheugd dat ik de kans krijg om mijn expertise in te brengen en dit succesverhaal vorm te geven. Ik ben vooral onder de indruk van de opname van AI-technologie in factuurverwerking, een aanpak die xSuite al vroeg is gestart. Het onderwerp AI is altijd een specifieke focus geweest in mijn vorige functies, dus ook in dit opzicht passen we uitstekend bij elkaar.”

Foto vlnr: Matthias Lemenkühler en Haiko van Lengen

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!