Witold Kepinski - 23 september 2024

Flintfox lanceert real-time pricing engine voor SAP klanten

Flintfox, specialist in intelligent prijs- en kortingsbeheer, heeft vandaag de lancering van Flintfox voor SAP aangekondigd. Deze nieuwe applicatie vereenvoudigt en versnelt complex prijsbeheer voor SAP-gebruikers met een snelle real-time pricing engine. Door de integratie met SAP ECC, SAP Business One en S/4HANA verbetert de applicatie de snelheid, nauwkeurigheid en transparantie zodat organisaties beter in staat zijn hun complexe tariefstellingen te beheren in één of meerdere ERP-systemen.

Flintfox lanceert real-time pricing engine voor SAP klanten image

Uit recent wereldwijd onderzoek van Flintfox blijkt dat 80% van de bedrijven winst verliest door trage updates van prijsverhogingen. Flintfox lost dit probleem op door het eigen prijssysteem van SAP te vervangen door de snelle Flintfox pricing engine. Deze kan 5.000 prijzen per seconde, per processor berekenen. Hierdoor kunnen SAP-klanten hun prijzen onmiddellijk realtime bijwerken, waardoor hun marges worden beschermd en het verlies aan inkomsten beperkt wordt.

Flintfox integreert naadloos met SAP en andere externe systemen en voorziet bedrijven van een single source of truth voor hun gehele ecosysteem. De volledige prijsopbouw wordt per order opgeslagen binnen de SAP-omgeving en maakt realtime prijscalculaties mogelijk voor alle externe sales-kanalen, devices en applicaties.

ERP processen

Het managen van complexe prijzen en grote datasets gaat vaak ten koste van snelheid en nauwkeurigheid. Voor bedrijven die via meerdere kanalen verkopen of uitgebreide prijscatalogi beheren, is het SAP-systeem vaak te traag en inflexibel voor real-time
prijs-updates. Flintfox lost dit op door de ERP-processen van SAP te omzeilen en realtime prijzen in SAP en externe kanalen te verwerken, waardoor nauwkeurige, actuele prijzen worden gegarandeerd zonder de gebruikelijke vertragingen.

John Moss, Chief Executive van Flintfox licht toe: “Om onnodig inkomsten-verlies te voorkomen, is het belangrijk dat bedrijven actie ondernemen om ervoor te zorgen dat hun prijsstelling consistent en correct is. Met een geavanceerde, real-time pricing engine elimineert Flintfox SAP/data die verouderd en in silo's opgeslagen is. Hierdoor wordt omzetverlies voorkomen. Onze nieuwe oplossing biedt bedrijven maximale snelheid en flexibiliteit om complexe prijsstrategieën te managen en winstmarges te maximaliseren.”

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
ALSO BN + BW tm 16-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!