Witold Kepinski - 20 september 2024

Snap Partner Summit belicht nieuwe innovaties

Het 6e jaarlijkse Snap Partner Summit vond onlangs online plaats, waar toonaangevende leiders van Snapchat nieuws deelden voor onze Snapchatters community, creators, ontwikkelaars, partners en adverteerders. Het evenement concentreerde zich op hoe Snap’s technologieën, creativiteit en verbinding stimuleren.

Snap Partner Summit belicht nieuwe innovaties image

Nieuwe Spectacles & introductie Snap OS

  • Snapchat introduceert de vijfde generatie Spectacles, de doorzichtige, standalone AR-bril waarmee je lenzen kunt gebruiken en, op een totaal nieuwe manier, de wereld samen met vrienden kunt ervaren.

  • Spectacles zijn powered by het geheel nieuwe Snap OS, ons gloednieuwe en baanbrekende besturingssysteem dat is ontworpen om de manier waarop mensen van nature met de wereld interacteren, te verbeteren.
    • Je kunt eenvoudig door Snap OS navigeren met je handen en stem - en het hoofdmenu bevindt zich altijd in de palm van je hand.

  • SnapOS maakt gebruik van eigen technologie, waaronder LCoS-microprojectoren (Liquid Crystal on Silicon) en golfgeleiders, waardoor levendige, scherpe beelden worden gecreëerd, zowel binnen als buiten - zelfs in direct zonlicht.

  • Spectacles zijn ontworpen met onze dual system-on-a-chip architectuur. Met twee Snapdragon-processors van Qualcomm, verdeelt deze infrastructuur de rekenwerklast over de twee processors, wat meeslepende ervaring mogelijk maakt, terwijl het stroomverbruik wordt verminderd en de warmteafvoer wordt verbeterd.
    • Spectacles leveren tot 45 minuten ononderbroken standalone runtime.

  • Snapchat werkt samen met OpenAI om ontwikkelaars toegang te geven tot krachtige, multimodale grootschalige taalmodellen, zodat ze eenvoudig lenzen kunnen bouwen die objecten om je heen herkennen en meer context bieden.

  • SnapChat wil het meest ontwikkelaarsvriendelijke platform ter wereld zijn, en ontwikkelaars in staat stellen te investeren in het bouwen van geweldige lenzen. Om te beginnen, introduceren we Spectacles zonder ontwikkelaarsbelasting, en lanceren we nieuwe manieren om lenzen te bouwen en te delen
    • Met het nieuw herbouwde Lens Studio 5.0 kunnen ontwikkelaars hun project snel naar Spectacles pushen.

    • Met de nieuwe Spectacles Interaction Kit, kun je intuïtieve lenzen bouwen zonder dat je een eigen interactiesysteem helemaal opnieuw hoeft te ontwikkelen.

  • Ontwikkelaars in de VS kunnen deelnemen aan het Spectacles Developer Program voor $99 per maand, met een verbintenis van een jaar, door naar www.spectacles.com/lens-studio te gaan.

  • AR-ontwikkelaars en -teams maken al gebruik van Lens Studio en Snap OS om nieuwe lenzen voor de Spectacles te maken, waaronder de LEGO Group, ILM Immersive, en Niantic en Wabisabi Games.

Nieuws over Snapchat App

Wereldwijd gebruiken meer dan 850 miljoen mensen Snapchat, waaronder drie van de vier 13-34-jarigen in meer dan 25 landen. We zijn enorm gegroeid in de afgelopen jaren, ongeveer 8 van de 10 Snapchatters zijn ouder dan 18 jaar.

  • Een vereenvoudigde versie van Snapchat wordt getest met een selecte groep Snapchatters over de hele wereld. Doel van deze geëvolueerde versie van Snapchat is om de Snapchat-ervaring te vereenvoudigen door de app te organiseren rond datgene waar we onze telefoons het meest voor gebruiken: communiceren, foto's maken en entertainment.

  • Nieuwe AI-functies:
    • Nieuwe AI-lens: we lanceren een nieuwe lens waarmee Snapchatters hun ‘oudere zelf’ kunnen zien.

    • AI in Snapchat-herinneringen: Snapchat+-abonnees krijgen creatieve AI-bijschriften en -lenzen te zien in hun herinneringen. Ook zijn er nieuwe AI-snaps om te delen met vrienden.

    • Geavanceerd Snappen met My AI: My AI is nu nog beter in het oplossen van problemen met Snaps: interpreteer complexe parkeerborden, vertaal menu's in een vreemde taal, identificeer unieke planten en meer.

  • Nieuwe Bitmoji-mode: We kondigen nieuwe accessoires voor Bitmoji aan, waaronder op dinsdag Snap-gele Crocs, en een te verwachten handtassen samenwerking met Prada en Miu Miu.

Nieuws over AR Platform

Nieuwe statistieken: Meer dan 375.000 AR-makers, -ontwikkelaars en -teams uit bijna elk land ter wereld hebben meer dan 4 miljoen lenzen gemaakt. Alleen al in het afgelopen jaar hebben Snapchatters meer dan 4,5 biljoen keer gebruik gemaakt van lenzen die door onze AR-community zijn gemaakt.

Lens Studio is helemaal opnieuw opgebouwd zodat AR-ontwikkelaars en -teams samen robuustere, geavanceerde AR-ervaringen kunnen bouwen. AR-ervaringen die in Lens Studio zijn gebouwd, kunnen worden gepubliceerd op Snapchat, apps en websites van partners en op onze AR-bril Spectacles.

  • Het creëren van AR is toegankelijker met de nieuwe Easy Lens. Deze nieuwe tool maakt het mogelijk om binnen enkele minuten een lens te maken, gewoon door te typen wat je wilt maken. Via een chat-interface maakt Easy Lens gebruik van grote taalmodellen om verbinding te maken met Lens Studio-onderdelen en worden lenzen gebouwd waar je bij staat.

  • Er worden een reeks nieuwe GenAI Suite-functies uitgerold in Lens Studio. Deze maken het sneller en gemakkelijker om je creativiteit tot leven te brengen. Er zijn nieuwe tools voor AR-makers, waaronder Animation Blending, Body Morph en Icon Generation, en binnenkort maken we het mogelijk om animaties te genereren via tekstbeschrijvingen en ondersteunen we Video to 3D Gaussian Splats.

Nieuws over creators

Relaties vormen de kern van elke ervaring op Snapchat, inclusief de content - en het is inspirerend om te zien dat onze community zich zo op haar gemak voelt bij het delen van hun leven.

Nieuwe statistieken: Het aantal creators dat openbaar post is het afgelopen jaar meer dan verdrievoudigd. Creators hebben biljoenen views op de Snap in hun Stories gegenereerd, en nu kijken er meer dan 500 miljoen mensen naar Spotlight-video's. Elke dag zijn er bijna 15 miljard interacties tussen creators en hun fans op Snapchat.

  • Nieuw profielontwerp voor verbinding met vrienden en fans: Dankzij een nieuw, vereenvoudigd profielontwerp kunnen Snapchatters van 16 jaar en ouder eenvoudig schakelen tussen hun persoonlijke en publieke accounts. Als ze verbinding zoeken met hun echte vrienden - persoonlijk. En als ze ervoor kiezen een breder publiek te bereiken - publiek.

  • Meer tools voor het maken van content en om een community op te bouwen: Zet je favoriete Snaps bovenaan je publieke profiel, gebruik sjablonen om het nog makkelijker te maken om Snaps te maken en te delen, en zet berichten om in foto en video reacties om een diepere betrokkenheid bij fans te creëren.

  • Snap Star Collab Studio update om de samenwerking tussen creators en merken te accelereren: Via onze voorkeur partners en nieuwe zelfbediening tools, kunnen creators, die deel uitmaken van Snap Star Collab Studio, er nu voor kiezen om hun engagement- en demografische gegevens te laten zien aan merken. Het Snap Star Collab Studio-programma helpt om samenwerkingen tussen creators en merken te accelereren. Binnenkort kunnen creators deze informatie rechtstreeks delen met elke adverteerder op Snapchat.

Nieuws over partners

Onze partners verleggen de grenzen van wat mogelijk is met augmented reality, zowel in-app als in de echte wereld. Vandaag de dag maken meer dan 300 miljoen Snapchatters dagelijks gebruik van augmented reality.

  • Snapchat Cam breidt uit naar meer locaties: Snapchat werkt samen om Snapchat Cam naar meer dan 50 locaties, teams, artiesten en uitzendpartners te brengen, zoals de Indiana Fever in Gainbridge Fieldhouse en de New York Knicks in Madison Square Garden. We kunnen niet wachten om de grote evenementen onvergetelijk te maken voor de miljoenen mensen die deze locaties elk jaar bezoeken.

  • Ga uit je dak met de Lip Syncing-lens: We hebben een nieuwe lip sync-lens gelanceerd met Eminem ter ere van zijn nieuwe nummer “Fuel”. Binnenkort ondersteunt deze lens duizenden nummers uit de muziekbibliotheek van Snapchat, zodat Snapchatters in realtime rockende Snaps kunnen maken of hun herinneringen tot leven kunnen brengen.

  • Probeer een nieuwe look met NYX Beauty Bestie: We introduceren een geavanceerde versie van deze lens die gebruikmaakt van generatieve AI om eindeloze looks aan te bevelen die zijn afgestemd op de unieke kenmerken van Snapchatters. Het maakt het leuk, rommelvrij en gemakkelijk om verschillende looks in de vingers te krijgen en met vrienden te delen in een Snap.


Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!