Wouter Hoeffnagel - 20 september 2024

Intel stoot Intel Foundry af

Intel Foundry zet zijn activiteiten voort als losstaande entiteit. Intel stoot het bedrijfsonderdeel af. Daarnaast zet het bedrijf de bouw van nieuwe chipfabrieken in zowel Duitsland als Polen op pauze.

Intel stoot Intel Foundry af image

Dit bevestigt Intel-topman Pat Gelsinger in een bericht gericht aan medewerkers. De plannen zijn onderdeel van een kostenbesparingsprogramma dat Intel momenteel doorvoert. Het bedrijf verkeert al enige tijd in zwaar weer door tegenvallende financiële prestaties en een reeks tegenvallers.

In de brief zet Gelsinger drie prioriteiten uiteen:

  • Het opbouwen van momentum in Intel Foundry met het oog op de lancering van Intel 18A
  • Het creëren van een competitieve kostenstructuur en realiseren van de eerder aangekondigde kostenbesparing van 10 miljard dollar
  • De focus opnieuw leggen op de x86-business voor het aandrijven van de AI-strategie van Intel en stroomlijnen van diens productportfolio.

Bouw chipfabrieken uitgesteld

Ook kondigt Gelsinger dus aan dat de bouw van chipfabrieken in Duitsland en Polen op pauze staat. De projecten zijn met zeker twee jaar uitgesteld. Dit is een tegenvaller voor de Europese Unie (EU), die zijn onafhankelijkheid op het gebied van chipproductie hoopt te vergroten. Intel zou voor de projecten miljarden dollars aan steun krijgen.

Meer informatie is hier beschikbaar.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Gamma Communications BN + BW 20-09-204 tm 30-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!