Redactie - 24 september 2024

Zoom en Mitel bundelen krachten

Zoom Video Communications en Mitel gaan een strategisch partnerschap aan om een hybride cloud-oplossing op de markt te brengen. Deze oplossing combineert Zoom Workplace en Zoom AI Companion met Mitel's communicatieplatform.

Zoom en Mitel bundelen krachten image

De samenwerking speelt in op de groeiende vraag naar hybride unified communications (UC) binnen bedrijven. Samen bieden Zoom en Mitel een "best-of-both-worlds"-oplossing die veiligheid en controle voor cruciale communicatie waarborgt, terwijl geavanceerde samenwerkingstools de productiviteit verhogen.

Geïntegreerde gebruikerservaring

Dankzij de integratie van Zoom in Mitel’s hybride producten krijgen gebruikers volledige toegang tot het Zoom Workplace-platform. De Zoom/Mitel-oplossing, ingebouwd in Mitel's Common Communication Framework, biedt een ervaring zonder extra plug-ins, met onder andere UC en mobiele app-integraties, hardware-integraties en zakelijke functies zoals gecentraliseerd gebruikersbeheer.

Daarnaast kunnen gebruikers profiteren van Zoom Phone, inclusief ondersteuning voor Mitel PBX-platforms, zowel on-premises als in de cloud. Dit geeft de meer dan 70 miljoen Mitel-gebruikers wereldwijd de kans om hun samenwerking uit te breiden met Zoom AI Companion, Meetings, Team Chat en meer, terwijl ze hun bestaande Mitel-investeringen behouden.

Hybride UC-implementaties

“Nu organisaties blijven prioriteren op hybride UC-implementaties, is het cruciaal dat gebruikers toegang hebben tot AI-gestuurde, betrouwbare en naadloze oplossingen voor samenwerking", zegt Eric S. Yuan, oprichter en CEO bij Zoom. "Net als Zoom heeft Mitel een klantgerichte benadering waar een eersteklas samenwerkomgeving voorop staat. Ik kijk ernaar uit om deze samenwerking verder te zien ontwikkelen en om nauw samen te werken met Mitel om de steeds veranderende behoeften van onze gebruikers tegemoet te komen.”

“Effectieve communicatie en samenwerking zijn cruciaal voor iedere moderne organisatie, maar deze zaken worden pas echt transformatief wanneer ze zijn afgestemd op de unieke zakelijke doelen van elke klant. Flexibiliteit en keuze staan centraal in elke Mitel-oplossing en de samenwerking met Zoom versterkt onze capaciteit om deze belofte waar te maken voor onze wereldwijde klanten”, aldus Tarun Loomba, president en CEO bij Mitel. “Zoom heeft een diep begrip van de zakelijke markt en de benodigde flexibiliteit om te voldoen aan de complexe, genuanceerde behoeften van hybride werknemers. Nu hybride communicatie de toekomst van het bedrijfsleven vormt, zien wij deze samenwerking als een katalysator voor verdere innovatie en groei – samen met het Zoom-team.”

Beschikbaarheid

De gezamenlijke oplossing is naar verwachting in de eerste helft van 2025 algemeen beschikbaar voor klanten. Meer informatie is hier beschikbaar.

Copaco BW 23-09 tm 06-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Open Line BW+BN 25-09 tm 03-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!