Hans Steeman - 04 oktober 2024

Datashelter staat borg voor geautomatiseerde back-up’s

Nieuw aan het firmament van back-up-oplossingen is de Franse startup Datashelter. Het bedrijf werd in 2023 in Toulouse opgericht en verkoopt sinds maart 2024 zijn diensten. Momenteel vooral in het thuisland, maar het oog is gevallen op een internationale expansie. CEO Malo Paletau vertelde tijdens de IT Press Tour in Istanbul dat ze momenteel 50 klanten uit het MKB bedienen, veelal klanten die al eerder met Malo in contact waren gekomen. Met het huidige klantenbestand heeft het concept zijn waarde bewezen en daarom moet nu een volgende fase ingegaan worden, het vinden van nieuwe klanten.

Datashelter staat borg voor geautomatiseerde back-up’s image

Datashelter levert een back-upsysteem volgens de laatste stand van de technologie. De op indexen gebaseerde back-up van de klanten worden end-to-end versleuteld met behulp van AES-256- en TLS-protocollen en opgeslagen in S3-compatibele datacenters in Frankrijk. Momenteel wordt de service gehost op OVHcloud, maar dat is slechts de huidige keuze. In principe kan elke S3-cloudprovider de service hosten. Voor de klant is het allemaal niet relevant, want die krijgt de service als SaaS aangeboden. Het prijs model is op volume gebaseerd, pay-as-you-go.

Interessant voor het MKB

Dat het MKB een interessante markt is, is evident. Veel van die bedrijven hebben maximaal 30 medewerkers en hebben een issue met het bouwen en beheren van een degelijke backup-service. Aanbieders komen en gaan en de prijzen fluctueren enorm. Bovendien moet de restore van de data goed, snel en betrouwbaar zijn. Ook is inzicht in de plaats waar de data wordt opgeslagen zeer relevant. CEO Malo Paletou: "De meeste MKB’s met behoefte aan back-ups worden geconfronteerd met twee uitdagingen, zijnde de onvoorspelbare prijzen en erg een brede markt voor back-upoplossingen. Wij bieden een eenvoudig antwoord op deze complexiteit. Onze service begint bij 7 euro voor 1 Tbyte per maand. Dit is inclusief de incrementele back-up, compressie en decompressie en AES-256-codering voor één back-upserver."

Back-up automatisering omvat zowel bestanden als databases en momenteel worden drie typen databases ondersteund: PostgreSQL, MongoDB en MySQL. Het is een volledig geïntegreerde oplossing, van de web interface tot de cliëntservers. Ook de bewaking en alarmering is inbegrepen.

Op dit moment wordt gezocht naar partners om de groei verder vorm te geven.

Sophos All Colours BW 10-10-2024 tm 31-10-2024 Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!