Wouter Hoeffnagel - 24 september 2024

DDA treedt toe tot Caribbean Datacenter Association

De Dutch Datacenter Association (DDA) is lid van de Caribbean Datacenter Association (CDA), dat datacenters in het Caribisch gebied vertegenwoordigt. De partijen zetten in op uitwisseling van kennis en expertise.

DDA treedt toe tot Caribbean Datacenter Association image

Met dit partnerschap onderstrepen beide organisaties hun commitment om datacenters in het Caribisch gebied te helpen om zichzelf te positioneren. Met als doel overheden en commerciële organisaties te ondersteunen op het gebied van digitale transformatie en een groeiende regionale digitale economie.

De Caribbean Datacenter Association is in maart 2024 gelanceerd door Blue NAP Americas (Curaçao) en Datasur (Suriname) en telt inmiddels leden van 34 verschillende Caraïbische eilanden. Via de samenwerking met de Dutch Datacenter Association streeft de organisatie ernaar om sneller en beter te voldoen aan belangrijke internationale wet- en regelgeving. Daarnaast geven beide organisaties aan dat samenwerking om de datacentersector in de regio te verduurzamen en innovatie en nieuwe investeringen te stimuleren door middel van belangenbehartiging een belangrijk doel is. Ook worden er gezamenlijk industrie-evenementen in de regio georganiseerd, waarvan de eerste in maart 2025.

'Kennis en expertise uit te wisselen tussen onze regio's'

"Wij zijn zeer verheugd over onze nieuwe samenwerking met de Caribbean Data Center Association. Deze samenwerking biedt een unieke kans om kennis en expertise uit te wisselen tussen onze regio's. Samen streven we naar het versterken van de digitale infrastructuur en de datacenterindustrie en naar het bevorderen van duurzame en innovatieve oplossingen”, zegt Stijn Grove, directeur van de Dutch Data Center Association.

“De Caribbean Datacenter Association brengt de belangrijkste stakeholders uit de technologiesector in de regio samen, waaronder toonaangevende operators, overheidsinstanties en experts uit de sector. Door samenwerking en strategische partnerschappen te bevorderen, wil de association de digitale transformatie in het Caraïbisch gebied stimuleren. Daarbij brengen we middelen en expertise bij elkaar, om een ecosysteem te bouwen dat sterker is dan onze kleine individuele eilanden. We zijn zeer enthousiast dat de Dutch Datacenter Association nu lid is geworden en kijken er naar uit om samen te werken en de ervaringen van de leden van DDA op het gebied van trainingen, wet- en regelgeving, netwerkevenementen, duurzaamheidsinitiatieven en meer te benutten”, zegt Giovanni King, Chairman van de Caribbean Datacenter Association en CEO van Blue NAP Americas en een van de initiatiefnemers voor de Caribbean Datacenter Association.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 28-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!