Redactie - 25 september 2024

NetApp onthult nieuwe innovaties tijdens INSIGHT 2024

NetApp, specialist in data storage en intelligente data-infrastructuur, heeft tijdens NetApp INSIGHT 2024 in Las Vegas diverse nieuwe innovaties onthuld.

NetApp onthult nieuwe innovaties tijdens INSIGHT 2024 image

NetApp heeft een geavanceerde generatieve AI-datavisie en end-to-end geïntegreerde oplossingen onthuld die NVIDIA AI-software en versnelde computing combineren met de intelligente data-infrastructuur van NetApp voor enterprise retrieval augmented generation (RAG) om de toekomst van agentische AI-toepassingen mogelijk te maken.

Dit brengt nieuwe mogelijkheden naar het NetApp ONTAP unified storage operating system dat gebruik kan maken van een nieuwe NetApp global metadata namespace om data stores te verenigen voor de tienduizenden ondernemingen die NetApp vertrouwen voor hun data-infrastructuur. Het opent exabytes aan enterprise data opgeslagen in clouds en on-premises infrastructuur om RAG-mogelijkheden aan te sturen die de volledige data estate van ondernemingen aan het werk kunnen zetten, en zo next-generation agentic AI-toepassingen versnellen.

De oplossing combineert de beproefde NetApp AIPod-architectuur met NetApp ONTAP en het NetApp BlueXP unified control plane, met NVIDIA NeMo Retriever en NIM-microservices , die deel uitmaken van het NVIDIA AI Enterprise -softwareplatform. Lees meer details hier.

Data

NetApp heeft verder verbeteringen aangekondigd aan zijn portfolio van cyberveerkrachtaanbiedingen om de beveiliging voor onze klanten te versterken. Met deze nieuwe functies blijft NetApp innoveren als de veiligste opslag ter wereld.

NetApp kondigt de algemene beschikbaarheid aan van zijn NetApp ONTAP Autonomous Ransomware Protection met AI (ARP/AI)-oplossing, met 99 procent nauwkeurigheid voor het detecteren van ransomware-bedreigingen. Klanten kunnen ARP/AI gebruiken om abnormale workloadactiviteit te bewaken en automatisch momentopnamen te maken van gegevens op het moment van de aanval, zodat ze sneller kunnen reageren en herstellen van aanvallen met de meest nauwkeurige beveiliging op opslagniveau. Omdat ARP/AI machine learning gebruikt om bedreigingen te identificeren, zal NetApp consequent nieuwe modellen uitbrengen en kunnen klanten die modellen zonder onderbreking updaten, onafhankelijk van ONTAP-updates, om zich te verdedigen tegen de nieuwste ransomware-varianten en de hoogste normen voor gegevensbescherming te handhaven.

De oplossing is onlangs getest en gevalideerd door SE Labs , een onafhankelijk testbedrijf dat beveiligingsproducten en -diensten beoordeelt. ARP/AI kreeg van SE Labs een AAA-beoordeling voor het sterke vermogen om ransomware met 99 procent nauwkeurigheid en zonder foutpositieve resultaten te detecteren in een simulatie van echte werkomgevingen.

NetApp brengt ook updates uit voor de BlueXP ransomware-beveiligingsservice voor proactieve gegevensbeveiliging en geoptimaliseerde bescherming en herstel. BlueXP integreert nu met Splunk SIEM om de reactie op bedreigingen te vereenvoudigen en te versnellen door belanghebbenden in de beveiligingsactiviteiten van een organisatie te informeren. BlueXP ransomware-beveiliging maakt nu gebruik van AI-gestuurde gegevensclassificatiemogelijkheden om ervoor te zorgen dat de meest gevoelige gegevens op het hoogst mogelijke niveau worden beschermd. BlueXP heeft ook nieuwe User and Entity Behavior Analytics (UEBA)-integraties om kwaadaardige activiteiten te identificeren op basis van gebruikersgedrag, naast de door ARP/AI geleverde bestandssysteemsignalen. Lees meer details hier.

AI 

Tot slot heeft NetApp nieuwe ontwikkelingen aangekondigd in de samenwerking met diverse tech partijen om AI-innovatie te versnellen. Door de intelligente data-infrastructuur te leveren die nodig is om GenAI te laten werken, helpt NetApp organisaties om in te spelen op een van de belangrijkste ontwikkelingen voor bedrijven en IT in het afgelopen decennium.

GenAI biedt praktische en zeer zichtbare use cases voor bedrijfsinnovatie, zoals het genereren van content, het samenvatten van grote hoeveelheden informatie en het beantwoorden van vragen. Gartner-onderzoek voorspelt dat de uitgaven aan AI-software tegen 2027 zullen groeien tot 297,9 miljard dollar en dat GenAI meer dan een derde daarvan voor zijn rekening zal nemen. De sleutel tot succes in het AI-tijdperk is meesterschap over bestuurbare, vertrouwde en traceerbare gegevens.

NetApp CEO George Kurian kwam tijdens NetApp INSIGHT 2024 met een uitgebreide visie op dit tijdperk van data-intelligentie. Een groot deel van de AI-uitdaging is een data-uitdaging, en Kurian schetste een visie voor hoe intelligente data-infrastructuur ervoor kan zorgen dat de relevante data veilig, beheerd en altijd bijgewerkt is om een ​​uniforme, geïntegreerde GenAI-stack te voeden. NetApp biedt nieuwe innovaties in intelligente data-infrastructuur onthuld waaronder een transformatieve visie voor AI die draait op NetApp ONTAP, een besturingssysteem voor unified storage. Lees alle details verder hier.


ALSO BW tm 16-10-2024 Copaco BW 23-09 tm 06-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!