Witold Kepinski - 25 september 2024

HPE Aruba Networking Central zorgt voor snellere AI inzichten

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt de uitbreiding aan van HPE Aruba Networking Central, zijn securitygerichte, AI-gestuurde netwerkbeheersoplossing. Deze uitbreiding brengt nieuwe AI-inzichten en mogelijkheden, zoals de het mogelijk maken van het monitoren van netwerkapparatuur van derden, waaronder producten van leveranciers als Cisco, Juniper Networks en Palo Alto Networks.

HPE Aruba Networking Central zorgt voor snellere AI inzichten image

De nieuwe functies van HPE Aruba Networking Central omvatten ook een verbeterde configuratie-engine voor netwerkapparaten, een uitgebreid netwerkoverzicht en AI-gestuurde netwerkoptimalisaties, aangedreven door AI-inzichten vanuit een snelgroeiende klantenbasis en een uitbreidend datalake. Het aantal AI-inzichten omvat nu telemetrie van meer dan 1,6 miljard unieke customer endpoints en 4,6 miljoen netwerkbeheerde apparaten. Het verdrievoudigen van het aantal inzichten maakt voorspellende prestatieverbeteringen mogelijk door specifieke configuratiewijzigingen, simulaties van securityfuncties en netwerkoptimalisaties voor energiebesparing en verbeterde securitybeleid.

Het monitoren van apparaten van derden, geïntegreerd na de overname van OpsRamp door HPE in 2023, biedt inzicht in access points, switches, routers en firewalls van grote leveranciers. Dit verbetert het oplossen van problemen in diverse omgevingen en met verschillende leveranciers. Deze nieuwe optie vermindert blinde vlekken in heterogene netwerken en versnelt het monitoren van netwerkgezondheid en het oplossen van veelvoorkomende problemen. Nieuwe functies zoals de zonnestelsel- en innovatieve topologie visualisatie in de HPE Aruba Central-interface maken snellere netwerkdetectie mogelijk. Daarnaast kunnen netwerkbeheerders dankzij de 'time travel'-functie op elk moment de netwerkstatus terugzien via een handige schuifbalk.

Verder zijn de mogelijkheden voor Digital Experience Monitoring (DEM) binnen HPE Aruba Networking Central ook uitgebreid met de integratie van HPE Aruba Networking User Experience Insight (UXI). Wanneer gecombineerd met UXI-sensoren, biedt dit continu inzicht in de naleving van service level agreements (SLA’s), van gebruiker tot applicatie, allemaal zichtbaar in één overzichtelijk dashboard.

API

Om netwerkconfiguraties op grote schaal te vereenvoudigen, bevat HPE Aruba Networking Central nu een gemeenschappelijk configuratiemodel en een API-first ontwikkelingsaanpak voor hun bedrade, draadloze en gateway-producten van HPE Aruba Networking. Ook zijn er nieuwe hiërarchische configuratiemogelijkheden toegevoegd, evenals 90 nieuwe API’s.

Deze verbeteringen worden verder ondersteund door drie keer zoveel AI-modellen die in de afgelopen zes maanden zijn getraind, wat de tijd en moeite om netwerken te plannen, beheren, oplossen en optimaliseren aanzienlijk verkort.

Eerder dit jaar kondigde HPE Aruba Networking de uitbreiding van hun AIOps-netwerkbeheer aan, met de integratie van meerdere generatieve AI (GenAI) Large Language Models (LLM's) binnen HPE Aruba Networking Central. In 2024 introduceerde HPE ook nieuwe AI-gestuurde securityfuncties voor monitoring en zichtbaarheid om IoT-securityrisico's aan te pakken, evenals netwerkdetectie en -respons (NDR) mogelijkheden op basis van gedragsanalyse, eveneens geleverd via HPE Aruba Networking Central.

Preview

De HPE Aruba Networking Central AI-netwerkfuncties zijn vanaf oktober 2024 beschikbaar in openbare preview. De monitoring van derden, UXI-integratie en specifieke configuratiemogelijkheden zullen later in 2024 aan de preview worden toegevoegd.

HPE Aruba Networking Central is een netwerkbeheersoplossing op cloud-schaal die wordt aangeboden als SaaS en ook onderdeel is van een HPE GreenLake voor Networking (NaaS)-abonnement, beschikbaar via het HPE GreenLake-platform.

Aanvullende informatie

Lees meer over de aankondiging van vandaag in de HPE Aruba Networking blog, “Raising the Bar on Network Observability and AI with New HPE Aruba Networking Central

AI Networking: Broader view and trends in the market on-demand webcast by the 650 Group

Henkel Corporation embraces AI Networking for insights and management with HPE Aruba Networking Central

ALSO BW tm 16-10-2024 Copaco BW 23-09 tm 06-10-2024
Schneider Electric Impact 09-2024 V1 BN en BW

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!