Redactie - 25 september 2024

ManageEngine Decision Intelligence Platform biedt efficiënter IT-management

ManageEngine, onderdeel van Zoho Corporation en een leverancier van IT-beheeroplossingen voor ondernemingen, kondigt een grote update aan voor haar belangrijkste IT analytics oplossing, Analytics Plus. De 6.0-versie introduceert Spotlight, een AI-gedreven software die ontworpen is om belangrijke fouten in de IT-structuur van organisaties te identificeren, corrigeren en om alternatieve strategieën voor te stellen.

ManageEngine Decision Intelligence Platform biedt efficiënter IT-management image

Uit het State of Analytics rapport dat in 2023 werd uitgebracht, is gebleken dat tijd om tot zakelijke inzichten te komen voor meer dan 50% van de geïnterviewde directeuren de grootste uitdaging vormt. Spotlight moet de tijd die IT-managers en CIO’s nodig hebben om IT-gegevens te analyseren drastisch inkorten, alsook ondersteunen in het sneller bedenken van duurzame oplossingen om structurele fouten in het IT-netwerk op te lossen. Daarmee vult het een belangrijke gap in de mogelijkheden van bestaande, traditionele analytische software.

Zo kan Analytics Plus verbanden leggen tussen de levensduur van IT-middelen, de storingsfrequentie en de regelmaat van nood aan onderhoud en reparatie. Op basis van deze gegevens, kan het programma advies geven over wanneer bepaalde assets aan vervanging toe zijn. Deze aanpak zorgt ervoor dat bedrijven hun toestellen net lang genoeg behouden; het vermijdt dat nog bruikbare installaties te vroeg vervangen worden, waardoor een deel van de gebruikswaarde verloren gaat, maar zorgt er ook voor dat bestaande assets tijdig vernieuwd worden. Dat laatste dan weer een positieve impact heeft op de productiviteit van werknemers. Met de lancering van Spotlight, versterkt ManageEngine haar belofte om IT-activiteiten te helpen verbeteren aan de hand van slimme, data-driven oplossingen.

Data

“Waar traditionele analytische tools perfect zijn om alle soorten data te analyseren, is er vaak een gebrek aan context van diezelfde gegevens. Het wordt daarom steeds moeilijker om de juiste insights uit een rapport te halen: medewerkers die de analyse uitvoeren, kennen vaak de bijhorende context niet. Waardoor de analyse niet kan omgezet worden naar bruikbare, zakelijke beslissingen,” zegt Samantha Hall, Service Delivery Manager, Leathams Ltd., een voedingsbedrijf uit het Verenigd Koninkrijk.

Rakesh Jayaprakash, productmanager en Chief Analytics Officer bij ManageEngine sluit zich aan bij dat statement. “Bedrijven hebben nood aan kant-en-klare strategieën die ze meteen kunnen implementeren om zo snel resultaat te zien,” licht hij toe. “Er zijn voldoende tools op de markt voor automatisering en herstel van het dagelijkse netwerk, maar er ontbreekt steeds een onderbouwde strategie. Spotlight biedt daar een antwoord op.”

Belang van een goede opvolging

Echter zijn een efficiënte analyse en besluitvorming slechts het halve werk. Om na te gaan of de nieuwe bedrijfskoers echt effect heeft, moeten opnieuw tests uitgevoerd worden. Alleen zo kan een organisatie na gaan of de beoogde resultaten behaald worden. Daarvoor ontwikkelde ManageEngine Root Cause Analysis, de feature die nagaat of de nieuwe IT-strategie een positieve impact heeft.

Bijvoorbeeld, wanneer een bedrijf nieuwe tools voor het automatisch herstel van L1-netwerproblemen installeert, kan Root Cause Analysis de toegenomen uptime analyseren en zo vermindering van deze netwerkproblemen benadrukken.

Een diepgaande analyse dankzij No-Code Auto-ML

De nieuwe Analytics Plus stelt bedrijven bovendien in staat om zelf aangepaste machine learning-modellen te schrijven, zonder daarbij gebruik te maken van code. Deze mogelijkheid was tot voor kort voorbehouden aan experts, maar dankzij het No-Codeplatform in Analytics plus, kunnen IT-managers deze taak nu zelf overnemen. Op basis van gegevens van de organisatie, kunnen IT-verantwoordelijken nu machine learning-modellen bouwen die het bedrijf kunnen helpen voorspellingen te maken en trends te herkennen.

Alle data in één oogopslag beschikbaar

Analytics Plus wordt zo het commandocentrum voor IT-beheer. Om gebruikers te helpen overzicht te behouden over alle verzamelde data, wordt in deze nieuwe versie van Analytics Plus ook de Unified IT Metrics Library geïntroduceerd. Daarin worden alle KPI’s van een IT-omgeving in één overzicht samengebracht. Deze oplossing maakt het eenvoudiger om gegevens te doorzoeken, hergebruiken en silo’s die door gebruik van verschillende IT-tools zijn ontstaan, af te breken. IT-teams krijgen hier toegang tot één, betrouwbaar overzicht van alle cruciale metrics.

Gartner BW tm 02-11-2024 Copaco BW 23-09 tm 06-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!