Witold Kepinski - 25 september 2024

Okta: Auth0 “Free for Developers” krijgt update

Okta, speler in identity- en access management, breidt de mogelijkheden van Auth0 en de Okta Customer Identity Cloud uit. Deze uitbreiding biedt ontwikkelaars meer schaalbaarheid, beveiliging en maatwerk, aldus Okta.

Okta: Auth0 “Free for Developers” krijgt update image

Het aantal maandelijkse actieve gebruikers dat het Auth0 Free Plan ondersteunt is verhoogd van 7.000 naar 25.000. Bovendien krijgt de gratis versie passwordless opties, onbeperkte social- en Okta-verbindingen, en custom domain support. Ook de betaalde Auth0 varianten bevatten nu geavanceerde beveiligingsfuncties zoals multi-factor authenticatie (MFA), ondersteuning voor System for Cross-domain Identity Management (SCIM), verbeterde log-opslag en meer.

“Developers kampen met de toenemende vraag om applicaties snel uit te rollen, terwijl ze deze apps moeten beschermen tegen steeds geavanceerdere, AI-gestuurde bot aanvallen," aldus Shiven Ramji, President Customer Identity Cloud bij Okta. “Om hen te helpen deze bedreigingen voor te blijven en bedrijfsgroei te realiseren, hebben ze oplossingen nodig die identiteitsmanagement en beveiliging voor hen regelen. Nu we nog meer Auth0-functionaliteiten kosteloos beschikbaar maken, kunnen developers veilige apps bouwen en met vertrouwen opschalen naarmate het aantal gebruikers groeit.”

Toepassingen beveiligen met sterkere en schaalbare authenticatie

AI versterkt de traditionele bedreigingen op het gebied van identiteitsbeheer, met als gevolg dat aanvallen van lage kwaliteit gevaarlijker worden en nieuwe, persoonlijke aanvallen ontstaan. Bots maken bijna 50% van al het internetverkeer uit, wat een grote uitdaging voor developers vormt. MFA, vooral met bezit-gebaseerde of biometrische factoren, blijft een van de meest effectieve verdedigingsmechanismen. Tegelijkertijd kan AI ook bots opsporen: in een periode van 90 dagen blokkeerde Okta 79% van de geautomatiseerde inlogpogingen en verminderde het botverkeer met 90%.

Het uitgebreide gratis Auth0 abonnement biedt developers sterkere authenticatiemethoden, zoals wachtwoordloze logins, die nu al vroeg in het ontwikkelingsproces geïmplementeerd kunnen worden. Voor SaaS-ontwikkelaars bevat Okta nu Pro MFA en Enterprise MFA in alle betaalde abonnementen, waarmee zij beveiliging op een betaalbare en schaalbare manier kunnen integreren.

Aanmelding en inloggen personaliseren voor intuïtieve gebruikerservaringen

Developers erkennen hoe essentieel het is om een inlog- en identiteitservaring te creëren die niet alleen veilig is, maar ook frictieloos is en betrouwbaarheid uitstraalt. Maar liefst 83% van de consumenten haakt af bij een registratie of aankoop als het inlogproces te omslachtig is. Om dit nog makkelijker te bereiken heeft Auth0 nu de volgende functies toegevoegd of uitgebreid binnen zowel de gratis als betaalde abonnementen:

  • Onbeperkte* Okta Social Connections, waardoor klanten en medewerkers veilig toegang kunnen krijgen via 70 verschillende sociale login-providers. Dit zorgt voor up-to-date gebruikersinformatie zonder dat dit ten koste gaat van de gebruikerservaring.

  • Onbeperkte* Okta Connections* om applicaties eenvoudig te integreren met de Okta Workforce Identity Cloud en zo de toegang voor gebruikers te stroomlijnen.

  • Extra Okta Organizations om partners en klanten beter te beheren in business-to-business (B2B) applicaties en de manier waarop eindgebruikers toegang krijgen tot elke app aan te passen.

  • Extra Actions + Forms om identiteitsstromen uit te breiden met een visuele editor gebaseerd op verschillende authenticatiefactoren en bedrijfslogica.

  • Custom domain support om een naadloze, op maat gemaakte ervaring te creëren door het Okta-domein te vervangen door een eigen domeinnaam. Dit zorgt voor een uniforme gebruikerservaring binnen de applicatie.

Ga voor meer details over de update naar de blog en prijzenpagina van Auth0.

Gartner BW tm 02-11-2024 Copaco BW 23-09 tm 06-10-2024
Novutech BN+BW 23-09 tm 14-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!