Wouter Hoeffnagel - 25 september 2024

Commvault neemt Clumio over

Commvault, speler op het gebied van databescherming en cyberweerbaarheid voor de hybride cloud, neemt Clumio over. Clumio levert databescherming voor kritieke clouddata in Amazon Web Services (AWS).

Commvault neemt Clumio over image

De overname geeft Commvault toegang tot Clumio's AWS-oplossingen, waarmee de cyberweerbaarheid wil waarborgen van de volgende generatie applicaties die op AWS zijn gebouwd. Het bedrijf levert onder meer technologieën die klanten vrijwel onmiddellijk toegang geven tot hun Amazon S3-data tijdens een tijdkritische hersteloperatie. Clumio bedient een breed scala aan klanten, waaronder Atlassian, Cox Automotive, Duolingo en LexisNexis.

'Snel weer operationeel zijn'

“In het geval van een storing of cyberaanval is het voor onze klanten belangrijk om snel weer operationeel te zijn”, aldus Sanjay Mirchandani, CEO van Commvault. “Het combineren van onze oplossingen voor cyberweerbaarheid met Clumio's uitzonderlijke talent, technologie en AWS-expertise verbetert ons herstelaanbod. Daarnaast versterkt het ons platform en onze positie als toonaangevende SaaS-leverancier voor cyberweerbaarheid.”

“Het is onze visie om een platform te bouwen dat snel kan schalen om 's werelds grootste en meest complexe datasets te beschermen, waaronder data lakes, warehouses en andere bedrijfskritische data”, zegt Poojan Kumar, medeoprichter van Clumio. “Door de krachten te bundelen met Commvault kunnen we wereldwijd onze cloud-native oplossingen aanbieden aan AWS-klanten.”

Begin oktober naar verwachting aangerond

De overname van activa is naar verwachting begin oktober 2024 afgerond. De deal draagt direct bij aan zowel de Annual Recuring Revenue (ARR) en omzet als de vrije kasstroom in de komende drie kwartalen. De overnameprijs is ‘non-material’ voor de financiële situatie van Commvault en wordt gefinancierd met beschikbare kasmiddelen. Commvault herhaalt de winstverwachting voor het tweede fiscale kwartaal van 2025 die op 30 juli 2024 werden aangekondigd.

Voor de overname trad BofA Securities op als financieel adviseur en Hogan Lovells LLP als juridisch adviseur van Commvault.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!