Wouter Hoeffnagel - 25 september 2024

Salesforce ondersteunt Data Cloud met overname Zoomin

Salesforce neemt Zoomin over, een Israëlische aanbieder van een content delivery-platform. Het wil de technologie van Zoomin combineren met Salesforce Data Cloud, en zo het beschikbaar maken van ongestructureerde data aan AI-agents versnellen.

Salesforce ondersteunt Data Cloud met overname Zoomin image

Zoomin biedt een content delivery-platform aan dat klanten helpt bij het verwerken van ongestructureerde data. Salesforce wil met de technologie van het bedrijf Agentforce ondersteunen en meer inzicht bieden. Zo wil het klanten in staat stellen AI te bouwen die real-time en op data gebaseerde reacties en acties levert op basis van de specifieke behoeften van klanten.

'Meer waarde halen uit Agentforce'

"Propriëtaire ongestructureerde data is een krachtige bron die onze klanten kunnen gebruiken voor AI-agents en klantervaringen, en de bewezen expertise en technologie van Zoomin zal de innovatie van Data Cloud versnellen en onze klanten helpen meer waarde te halen uit Agentforce," zei Rahul Auradkar, EVP & GM, Unified Data Services & Einstein. "Deze voorgenomen transactie onderstreept onze voortdurende inzet om onze klanten in staat te stellen de waarde van al hun data te benutten in het nummer 1 AI CRM via Data Cloud, evenals om relevante, contextuele informatie te activeren om unieke AI-ervaringen te ondersteunen met toonaangevende bedrijfsvertrouwenscontroles."

Salesforce verwacht de overname in het vierde kwartaal van zijn fiscale jaar 2025 af te ronden. Meer informatie over de overname is hier beschikbaar.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!