Wouter Hoeffnagel - 25 september 2024

Twee jaar celstraf voor ex-topvrouw Alameda Research wegens FTX-cryptozwendel

Caroline Ellison, voormalig topvrouw van investeringsmaatschappij Alameda Research, krijgt 24 maanden celstraf opgelegd in de Verenigde Staten. Ellison was betrokken bij de omvangrijke cryptofraude door FTX, waarbij ook Alameda Research betrokken was.

Twee jaar celstraf voor ex-topvrouw Alameda Research wegens FTX-cryptozwendel image

Ellison werkte mee aan het onderzoek van de Amerikaanse autoriteiten naar de cryptozwendel van FTX. Zij bekende twee jaar geleden schuld in de zaak. Ook bood zij haar excuses aan voor haar handelingen. Haar advocaat pleitte daarom ervoor Ellison in ruil voor deze medewerking geen celstraf op te leggen. Hiermee gaat de rechter echter niet akkoord. De voormalig topvrouw van Alameda Research moet naast de celstraf ook 11 miljard dollar terugbetalen.

FTX-topman Sam Bankman-Fried is in de zaak vorig jaar veroordeeld tot 25 jaar celstraf. FTX is een cryptoplatform dat eind 2022 failliet ging. Klanten bleken niet bij hun geld te kunnen, waardoor onrust ontstond. Later bleek dat FTX miljarden dollars van klanten te hebben doorgesluisd naar de investeringsmaatschappij Alameda.

Copaco BW 23-09 tm 06-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
ALSO BN + BW tm 16-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!