Wouter Hoeffnagel - 26 september 2024

KvK schermt telefoonnummers van alle ondernemers af

Telefoonnummers van alle ondernemers die zijn ingeschreven in het Handelsregister zijn voortaan door de Kamer van Koophandel (KvK) afgeschermd. De maatregel moet ervoor zorgen dat ondernemers minder vaak telefonisch worden lastig gevallen door commerciële partijen.

KvK schermt telefoonnummers van alle ondernemers af image

“We gaan hiermee de ongewenste telefonische benadering tegen van ondernemers via hun inschrijving in het Handelsregister. Ik ben blij dat we deze afscherming nu kunnen realiseren en het blijkt nodig: vooral zzp’ers worden nog steeds lastiggevallen door telefonische verkopers, ondanks de wet die ongevraagde telefonische verkoop al vanaf 2021 volledig verbiedt. Die overlast willen we hiermee bestrijden", zegt Greet Prins, voorzitter van de Raad van Bestuur van KVK.

Minister Beljaarts van Economische Zaken: “Dit is opnieuw een belangrijke stap op weg naar een modern en toekomstbestendig Handelsregister. Daarbij zijn twee dingen belangrijk: aan de ene kant openbaarheid en transparantie, omdat je als ondernemer en consument moet kunnen weten met wie je zakendoet. En aan de andere kant privacy, om de persoonlijke levenssfeer van elke ondernemer zo goed mogelijk te beschermen. Deze nieuwe maatregel sluit naadloos aan bij dat laatste.” Meer informatie is hier beschikbaar.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Copaco BW 23-09 tm 06-10-2024
Novutech BN+BW 23-09 tm 14-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!