Witold Kepinski - 25 september 2024

Intermedia Cloud Communications koopt deel NEC UNIVERGE BLUE UCaaS en CCaaS

Intermedia Cloud Communications, een toonaangevende aanbieder van AI-gestuurde cloudgebaseerde oplossingen voor unified communications, samenwerking en contact center, kondigde vandaag aan dat het alle NEC's unified communications as a service (UCaaS) en contact center as a service (CCaaS) business in Noord-Amerika en NEC partner relaties in Europa overneemt. Deze overname is een belangrijke mijlpaal in de wereldwijde uitbreiding van Intermedia en verdere versterking van de leiderschapspositie in cloud communicatie zo meldt het bedrijf.

Intermedia Cloud Communications koopt deel NEC UNIVERGE BLUE UCaaS en CCaaS image

Deze aankondiging volgt op NEC's strategische beslissing eerder dit jaar om zich terug te trekken uit de unified communications activiteiten in regio's buiten Japan. De Europese ondersteuning van NEC UNIVERGE BLUE zal worden voortgezet tot het moment dat de overgang naar Intermedia in de komende weken zal worden afgerond.

"Als exclusieve cloud communicatie partner van NEC hebben we samen UNIVERGE BLUE UCaaS en CCaaS in een snel tempo over de hele wereld laten groeien. Intermedia is verheugd om NEC's UNIVERGE BLUE klanten en partners direct te verwelkomen in de Intermedia-familie," zegt Michael Gold, CEO van Intermedia. "Deze integratie versterkt onze positie in de cloud communicatiemarkt en opent aanzienlijke nieuwe mogelijkheden voor verdere groei en innovatie."

"Sinds we in 2020 begonnen samen te werken met Intermedia, is Intermedia een uitstekende partner geweest. Deze integratie zorgt ervoor dat UNIVERGE BLUE-klanten de hoogwaardige service blijven ontvangen die ze verwachten. De toewijding van Intermedia aan kwaliteit en innovatie sluit perfect aan bij onze waarden, wat betekent dat alle partners en klanten in goede handen zijn," zegt Chris Jackson, NEC Corporate SVP; President & CEO, NEC America en Europe.

Achtergrond van de Intermedia en NEC samenwerking

Deze overname bouwt voort op het succesvolle strategische partnerschap tussen Intermedia en NEC, welke in 2020 begon. De afgelopen vier jaar hebben de twee bedrijven nauw samengewerkt om innovatieve cloud communicatieoplossingen op de markt te brengen onder het NEC UNIVERGE BLUE-merk. Wereldwijd maken inmiddels duizenden organisaties dagelijks gebruik van maken deze diensten.

Intermedia zal dezelfde producten en diensten blijven leveren aan klanten en partners. Bovendien zal Intermedia bij de afronding van de transactie de verantwoordelijkheid op zich nemen voor de bestaande UCaaS- en CCaaS-partner- en klantcontracten van NEC.

Innovatieve Product Suite

De samenwerking tussen NEC en Intermedia heeft geresulteerd in de ontwikkeling en lancering van het NEC UNIVERGE BLUE-merk, waardoor NEC klanten en partners een volledige suite van geavanceerde cloud communicatieoplossingen kan bieden. Volledig gebouwd op het eigen platform van Intermedia en geleverd via het robuuste en zeer betrouwbare netwerk, bieden deze oplossingen uitgebreide unified communications, videoconferentie, robuuste contactcenter capaciteiten en tools voor een naadloze overgang naar de cloud. Daarnaast bestaan de diensten uit geavanceerde AI, multi-channel archivering en realtime analytics om slimmere communicatie, besluitvorming en gegevensbeveiliging te waarborgen voor organisaties van iedere omvang en sector.

Intermedia is toegewijd aan het leveren van een soepele overgang voor alle NEC-klanten en partners. NEC-klanten maken al gebruik van het Intermedia-netwerk en oplossingen die zijn NEC UNIVERGE BLUE. Bestaande serviceovereenkomsten, contracten en support blijven ongewijzigd tijdens de integratie om continuïteit van de service volledig te waarborgen.

Geen wijziging in partnermodellen

Partners zullen worden ondersteund met het "Customer Ownership" model. Partners zullen hierbij blijven profiteren van zeer aantrekkelijke programma's en te allen tijde eigenaar te blijven van de klant.

EC-partners zullen profiteren van verkoop-, marketing- en technische ondersteuning, evenals alle tools die nodig zijn om voortdurend uitstekende waarde aan hun klanten te leveren. Bestaande Intermedia-partners zullen daarnaast profiteren van een sterk en uitgebreider netwerk, wat nieuwe marktkansen opent en toegang biedt tot een breder scala aan middelen. De uitbreiding van dit netwerk zal een grotere samenwerking en kennisuitwisseling tussen partners vergemakkelijken, met als doel de algehele servicelevering en innovatie te verbeteren.

Aanvullende details over de overgang zullen in de komende dagen en weken rechtstreeks met NEC- en Intermedia-klanten en -partners worden gedeeld.

Gartner BW tm 02-11-2024 Copaco BW 23-09 tm 06-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!