Witold Kepinski - 26 september 2024

Rubrik optimaliseert cyberherstel en incidentrespons voor Nutanix AHV

Rubrik stelt zijn Cyber Recovery-mogelijkheden beschikbaar voor Nutanix AHV, een modern en veilig virtualisatieplatform dat zowel virtuele machines (VM's) als containers ondersteunt, on-premises en in de cloud. Met Rubrik Cyber Recovery zijn Nutanix AHV-gebruikers in staat hun herstelplannen eenvoudig te testen in veilige omgevingen en sneller forensisch onderzoek uit te voeren, wat leidt tot snellere en efficiëntere hersteltijd na een cyberaanval.

Rubrik optimaliseert cyberherstel en incidentrespons voor Nutanix AHV image

Uit het recente Rubrik Zero Labs rapport blijkt dat 83 procent van versleutelde data, door Rubrik geobserveerd, zich binnen een gevirtualiseerde architectuur bevindt, zoals Nutanix. Hoewel het Nutanix-platform van nature veilig is, met functies zoals geautomatiseerde dreigings- en anomaliedetectie, rolgebaseerde toegangscontrole, lifecycle management en microsegmentatie, zorgt een "defense in depth"-strategie met meerdere beveiligingslagen voor een meer complete bescherming. Rubrik Cyber Recovery sluit hierop aan door beheerders in staat te stellen regelmatig hun herstelplannen te plannen, testen en valideren, zodat ze snel kunnen herstellen na een cyberaanval.

"Nu de virtualisatie- en cybersecuritymarkten zich snel ontwikkelen, zijn organisaties op zoek naar de veiligste en slimste oplossingen voor virtualisatie. Hiermee kunnen ze hun cruciale bedrijfsdata beschermen en risico’s beperken bij cyberaanvallen en onverwachte downtime," zegt Lee Caswell, senior vice president product- en oplossingenmarketing bij Nutanix. "Nutanix AHV is ontworpen als een flexibel hybride cloud-systeem en biedt eenvoudig gebruik met ingebouwde beveiliging. Rubrik Cyber Recovery voegt daar een extra laag cybersecurity aan toe, en samen helpen we organisaties hun meest complexe IT-uitdagingen te overwinnen."

"Het vinden van de juiste momentopname voor cyberrecovery was vroeger een complex en tijdrovend proces, waardoor hersteltesten vaak werden overgeslagen. Dit zorgde voor veel stress tijdens een cyberaanval," zegt Anneka Gupta, chief product officer bij Rubrik. "Met Rubrik Cyber Recovery maken we dit eenvoudiger door analyses aan te bieden die helpen bij het vinden van optimale herstelpunten en het veilig kopiëren van data. Door deze mogelijkheden ook beschikbaar te stellen voor Nutanix AHV-gebruikers, zorgen we ervoor dat data in gevirtualiseerde omgevingen beter beschermd zijn, zodat organisaties snel weer operationeel kunnen zijn."

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!