Witold Kepinski - 27 september 2024

Arista Networks CloudVision-platform heeft nieuwe mogelijkheden

Arista Networks kondigt nieuwe mogelijkheden aan in zijn CloudVision-platform, waarmee klanten een modern network operating model kunnen gebruiken.

Arista Networks CloudVision-platform heeft nieuwe mogelijkheden image

Arista's CloudVision vereenvoudigt de bedrijfsprocessen met automatisering, observatie en zero trust-security in alle netwerkdomeinen, van campus tot datacenter, WAN en cloud. Deze uniforme aanpak helpt bedrijven operationele kosten te besparen door traditionele netwerksilo's te elimineren en tegelijkertijd betrouwbare en veerkrachtige netwerkinfrastructuren te leveren.

Platform voor een modern network operating model

Arista CloudVision is een multi-domein managementplatform dat de beheerlast van verschillende netwerkmodellen die traditionele leveranciers aan klanten opleggen, wegneemt. In plaats daarvan profiteren klanten van een consistent netwerkontwerp, automatiseringsworkflows, technieken voor het oplossen van problemen en diepgaande expertise in alle netwerkdomeinen.

Dit moderne netwerkmodel is gebaseerd op Arista's ervaring met de grootste cloud serviceproviders, die de hoogste kwaliteit, betrouwbaarheid en geen downtime accepteren. CloudVision democratiseert deze cloudprincipes en maakt ze beschikbaar voor klanten van elke omvang, waardoor de kosten van netwerkactiviteiten worden verlaagd, de netwerkuptime wordt verhoogd en de security wordt verbeterd.

CloudVision is gebaseerd op Arista's Network Data Lake (NetDL)-architectuur en verzamelt data van de hele organisatie op één locatie voor geavanceerde automatisering en analyses en past voorspellende inzichten toe via Autonomous Virtual Assist (Arista AVA). Deze multidomein benadering, uitgebreid met domein specifieke mogelijkheden, is gericht op de behoeften van de moderne bedrijfsbrede netwerken.

CloudVision voor het datacenter

CloudVision heeft zijn basis gelegd in het datacenter en richt zich op uitgebreide netwerkbeheertaken voor engineers die verantwoordelijk zijn voor bedrijfskritische datacenteromgevingen. State-streaming telemetrie blijft de beheerders van datacenters ongeëvenaarde zichtbaarheid bieden voor snellere mean-time-to-resolution en geautomatiseerde compliance-rapportage. Arista Validated Design (AVD) aangestuurde DevOps-integraties automatiseren de implementatie van grote netwerkconfiguraties.

De nieuwste functies van CloudVision omvatten holistische, 360-graden observatie door applicatie- en 3rd-party-data te integreren in Arista's NetDL. CloudVision Universal Network Observability (CV UNO) benut geavanceerde machine learning voor eventcorrelaties over topologie-, tijd- en functiegebaseerde dimensies. CV UNO versnelt de detectie, analyse en oplossing van problemen, wat zorgt voor snellere en nauwkeurigere oplossing van applicatie gerelateerde issues.

CloudVision voor de campus

CloudVision zet de uitbreiding naar het campusnetwerk voort met nieuwe begeleide workflows voor de bredere persona's van verschillende operators. Deze prescriptieve workflows vereenvoudigen complete bewerkingen van campusnetwerken, waardoor de operator efficiënt netwerken kan bouwen. Inclusief pre-provisioning op dag nul en onboarding op dag één, en het versnellen van bewerkingen op dag twee, zoals het aanbrengen van poortwijzigingen, het toevoegen/verwijderen van netwerken, of het uitvoeren van diagnostiek voor snellere probleemoplossing.

CloudVision gebruikt ook generatieve kunstmatige intelligentie (AI)-technieken om het netwerkbeheer te vereenvoudigen en sneller oplossingen voor problemen te bieden. Met de Ask AVA-mogelijkheden van CloudVision kan men CloudVision natuurlijke taalvragen stellen, waardoor netwerkoperators van alle niveaus door het platform kunnen navigeren en snel exact kunnen vinden wat ze nodig hebben.

CloudVision voor het WAN

CloudVision is tevens uitgebreid naar het WAN-netwerkdomein van bedrijven. WAN-operatordashboards combineren telemetriedata voor alle interconnect netwerken en bieden op unieke wijze een compleet operationeel overzicht van de hele organisatie.

CloudVision Pathfinder moderniseert het WAN-beheer en -provisioning, waarbij het operationele model wordt afgestemd op visualisatie en orkestratie in alle netwerktransportdomeinen. Dit maakt een grondige verschuiving mogelijk van legacy CLI-configuratie naar een model waarbij zowel de configuratie als het traffic-engineering automatisch worden gegenereerd, getest en geïmplementeerd, wat resulteert in een zelfherstellend netwerk.

CloudVision voor het zero trust-netwerk

Bedrijfsbrede zero trust-netwerken over meerdere domeinen vereisen een flexibele op identiteiten gebaseerde microsegmentatie service die wordt afgedwongen in het gedistribueerde netwerk. CloudVision levert multi-domein orkestratie- en monitoringservices voor zero trust-beleid op basis van microperimeters, met speciale, eenvoudig te gebruiken securitydashboards om de microsegmentatie levenscyclus in de hele organisatie te beheren. Deze service integreert met het bredere Arista Zero Trust Networking, inclusief Arista CloudVision, CV AGNI en Arista NDR. Het integreert ook met firewalls zoals Palo Alto Networks, IT-servicemanagement (ITSM) zoals ServiceNow en virtualisatieplatforms zoals VMware.

Klanten kunnen nu het hele bedrijfsnetwerk visualiseren, beheren en beveiligen, van de cliënt tot de campus, de cloud en het datacenter. "Nadat we CloudVision eerst in ons datacenter hebben geïmplementeerd, is het gebruik nu uitgebreid tot het dagelijkse operationele automatiseringsplatform voor ons campusnetwerk", aldus Haim Inger, CTO en VP Infrastructure bij Clal Insurance. "Het voordeel van één operationeel model in ons bedrijfsnetwerk betekent minder trainingsinspanningen, betere controle over ons potentiële securityrisico en snellere probleemoplossing."

Beschikbaarheid

Arista CloudVision is al beschikbaar, met CloudVision UNO, CloudVision Pathfinder en Multi-Domain Segmentation Services, terwijl de nieuwste CloudVision-functies beschikbaar komen in Q4 2024.

ALSO BW tm 16-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!