Wouter Hoeffnagel - 26 september 2024

Apple Intelligence neemt 4GB aan ruimte in beslag op iPhone

Apple verwacht dat Apple Intelligence ongeveer 4GB aan ruimte in beslag neemt op iPhones. De functie wordt beschikbaar op de iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro Max, iPhone 15 Pro of iPhone 15 Pro Max. Buiten de Europese Unie (EU) althans, want met het oog op wetgeving lanceert Apple zijn AI-functionaliteit voorlopig niet in de EU.

Apple Intelligence neemt 4GB aan ruimte in beslag op iPhone image

Dit blijkt uit de vereisten die door Apple zijn gepubliceerd in de aanloop naar de lancering van iOS 18.1. Apple Intelligence wordt als betaversie beschikbaar in deze versie op de iPhone, terwijl de AI-functionaliteit in macOS Sequoia 15.1 naar Mac's komt. Om de software op de Mac of iPad te kunnen gebruiken is een model met een M1 chip of nieuwer nodig. Ook is dus 4GB aan opslagruimte nodig voor de AI-software. Apple meldt alvast dat de opslagvereisten naar verloop van tijd kunnen groeien.

Wie - buiten de EU dus - gebruik wil maken van Apple Intelligence moet zich aanmelden voor een wachtlijst. Nadat de dienst is geactiveerd, worden verschillende neurale netwerkmodellen gedownload naar het apparaat van de gebruiker. Het is onduidelijk of de software ook weer verwijderd kan worden.

Gartner BW tm 02-11-2024 Copaco BW 23-09 tm 06-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!