Wouter Hoeffnagel - 26 september 2024

Japanse Fair Trade Commission start onderzoek naar werkwijze VMware en Broadcom

De Japanse Fair Trade Commission start een onderzoek naar de werkwijze van VMware, onderdeel van Broadcom. Het onderzoek draait om de vraag of Broadcom klanten heeft aangespoord producten te bundelen met onnodige andere software. De Japanse autoriteiten zijn in het kantoor van Broadcom in Tokyo op zoek geweest naar bewijsmateriaal.

Japanse Fair Trade Commission start onderzoek naar werkwijze VMware en Broadcom image

Dit melden diverse Japanse media. Al langer is er vanuit de markt kritiek op de werkwijze van Broadcom. Het bedrijf biedt bundels aan met software- en supportabonnementen. Het stelt daarbij dat de prijzen die het hiervoor hanteert lager zijn dan de prijzen die VMware voor individuele producten vroeg. Klanten en analisten zijn echter kritisch en stellen dat de prijs in de praktijk is gestegen sinds de overname van VMware door Broadcom. Ook vanuit Japan zijn er hierover klachten. Zo zouden onder meer cloud service providers zijn getroffen door de licentieveranderingen van Broadcom. Ook Nippon Steel Solutions en Fujitsu worden in de Japanse media genoemd.

In een reactie aan The Register meldt een woordvoerder van Broadcom dat het bedrijf constructief en volledig meewerkt met de Japanse Fair Trade Commission om eventuele problemen op te lossen en zorgen weg te nemen. Het wil verder niet reageren op de berichtgeving en het onderzoek.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Copaco BN + BW 23-09 tm 06-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!