Redactie - 29 september 2024

Trend Micro bundelt krachten met NVIDIA rond AI

Trend Micro brengt een nieuwe oplossing op de markt als onderdeel van het Trend Vision One-platform, aangestuurd door NVIDIA NIM-microservices. De oplossing helpt bedrijven en overheden te profiteren van de voordelen van AI en tegelijkertijd hun veerkracht te vergroten.

Trend Micro bundelt krachten met NVIDIA rond AI image

Het implementeren van nieuwe technologie kan uitdagingen met zich meebrengen. Bedrijfsleiders en overheden wereldwijd maken zich vooral zorgen over het verminderen van de risico’s tijdens zo’n implementatieproces, meldt Trend Micro. Het bedrijf werkt daarom samen met NVIDIA om aan de ontwikkeling van strategieën voor een veilige inzet van generatieve AI om bedrijfstransformaties op lange termijn mogelijk te maken. Kortzichtige implementatiestrategieën die te veel prioriteit geven aan snelle resultaten kunnen leiden tot extra risico’s, bijvoorbeeld door verkeerde configuraties, kwetsbaarheden of datalekken.

Geschikt voor iedere omgeving

De oplossingen en diensten van Trend Micro kunnen in iedere omgeving draaien, waaronder Amazon Web Services, Microsoft Azure en Google Cloud. Deze implementaties kunnen daarnaast eenvoudig binnen verschillende platforms worden geplaatst, ongeacht de klantomgeving (cloud, SaaS, on-premises, sovereign, private of AI-datacenters). Trend Micro meldt dat de oplossing aan de lokale compliancevereisten voldoet.

De integratie van Trend Micro met het NVIDIA AI-platform - waaronder NVIDIA AI Enterprise dat NVIDIA NIM-microservices, het NVIDIA Morpheus-cyberbeveiligingsframework en meer omvat - voldoet aan de use cases die belangrijk zijn voor organisaties, overheden en kritieke infrastructuurorganisaties in hun zoektocht naar een betrouwbare en effectieve technologiepartner om de implementatie van AI en AI-bedrijfsactiviteiten te begeleiden.

Security-experts ondersteunen

Trend Vision One Companion is een AI-assistent die gebruikmaakt van NVIDIA NIM-microservices en versnelde computing. Het biedt proactieve detectie en respons en bescherming van gevoelige gegevens, zelfs in air-gapped omgevingen. Daarnaast zorgt Companion ervoor dat de productiviteit en respons op vijanden wordt versneld.

Gebruikers van het Trend Vision One-platform krijgen toegang tot uitgebreide detectie- en responsmodellen (XDR) die grote volumes gebruikersgegevens kunnen verwerken en classificeren, voor snellere detectie van dreigingen en afwijkingen. Dit kan helpen om ruis te verminderen en een profiel te creëren van typisch gebruikersgedrag. Hierdoor kunnen menselijke analisten zich concentreren op wat echt belangrijk is.

Beveiliging voor AI

Met de Trend Vision One Sovereign en Private Cloud-integratie met NVIDIA NIM-microservices wil Trend Micro de strengst gecontroleerde organisaties, zoals overheden en kritieke infrastructuurorganisaties, de gelegenheid bieden AI te gebruiken zonder datasoevereiniteit in gevaar te brengen.

De on-demand toegang tot NVIDIA Tensor Core GPU’s wordt ondersteund door AI-technologiepartner GMI Cloud. Alex Yeh, CEO bij GMI Cloud: “We hebben nog niemand beveiligingsmogelijkheden voor AI-technologie op dit niveau zien introduceren. We waarderen de mogelijkheid om eenzelfde AI-beveiligingsplatform te gebruiken om de AI-datatools van klanten in elke omgeving te beheren.”

Eva Chen, co-founder en CEO bij Trend Micro, licht toe: “We passen ons niet alleen aan een door AI-aangestuurde wereld aan, we creëren het en helpen teams om veilig te innoveren zonder risico’s te verhogen. Als bedrijven nieuwe technologie op de juiste manier implementeren vergroten ze hun veerkracht, in plaats van dat het ze belemmert. Net zoals we dat deden met de komst van cloudbeveiliging, zijn we pioniers op het gebied van AI voor beveiliging en beveiliging voor AI.”

“Organisaties en overheden zoeken manieren om AI veilig te integreren in bedrijfskritische systemen, terwijl ze de volledige controle over bedrijfseigen gegevens behouden”, aldus Justin Boitano, Vice President of Enterprise Products bij NVIDIA. “Het NVIDIA AI Enterprise-softwareplatform biedt de prestaties, betrouwbaarheid en beveiliging die nodig is voor geavanceerde dataprotectie en operationele efficiëntie.”

Copaco BW 23-09 tm 06-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!