Wouter Hoeffnagel - 27 september 2024

Hero Group kiest voor centrale hosting infrastructuursoftware van Nutanix

Hero Group, producent van voedingsmiddelen, dringt de complexiteit en beheerlast terug met behulp van de centrale hosting infrastructuursoftware van Nutanix. Het bedrijf kan zo onder meer beter profiteren van schaalvoordelen.

Hero Group kiest voor centrale hosting infrastructuursoftware van Nutanix image

Hero opereert wereldwijd in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, het Midden-Oosten, Afrika en Azië. Voorheen had elke locatie een eigen IT-omgeving en -organisatie, waarbij IT voornamelijk lokaal werd geregeld. De grootste uitdaging was het overstappen naar een centraal gecoördineerde IT-omgeving. Dit was nodig vanwege de beperkte IT-expertise in kleinere vestigingen, het gebrek aan samenwerking tussen verschillende landen en het feit dat IT niet als strategische asset werd gezien. Hierdoor varieerde de gebruikte technologie per land aanzienlijk. De nieuwe IT-strategie van Hero richtte zich dan ook op twee belangrijke pijlers: ‘focus en integratie van de verschillende IT-onderdelen’ en ‘gecentraliseerd beheer’.

IT als strategische asset

Het uitgangspunt van deze nieuwe strategie was om IT niet langer te zien als een kostenpost, maar als een strategische asset die integraal onderdeel is van de bedrijfsstrategie. Hero Nederland had al eerder succesvol gekozen voor Nutanix ter vervanging van het virtualisatieplatform, wat leidde tot positieve ervaringen. Daarom werd besloten Nutanix-clusters te implementeren in de datacenters van Hero Group. Het doel was om de beschikbaarheid en flexibiliteit te vergroten, terwijl kosten en beveiliging beter beheerd konden worden – alles vanuit een centraal beheerde omgeving.

Vermindering van complexiteit en beheerlast Dankzij de centraal beheerde hosting-infrastructuur en de focus op integratie, kon Hero met Nutanix de complexiteit en beheerlast aanzienlijk verminderen. Alle Nutanix-clusters worden centraal beheerd via Nutanix Prism Pro, wat zorgt voor volledige zichtbaarheid van de omgeving. Zo kan Hero eenvoudig de beschikbaarheid monitoren en zorgen dat alle locaties profiteren van een robuuste en stabiele infrastructuur. Tegelijkertijd hebben lokale IT-teams de flexibiliteit om via self-service hun eigen keuzes te maken.

Sinds de overstap naar Nutanix is de technische complexiteit sterk verminderd en is het beheer eenvoudiger geworden. Lifecycle patching verloopt nu sneller en betrouwbaarder dankzij de Nutanix AHV-hypervisor, en back-up- en disaster recovery-functionaliteiten zijn standaard ingebouwd. Bovendien maakt Hero dankzij Nutanix efficiënter gebruik van computing resources, wat leidt tot minder hardware- en energieverbruik. Dit ondersteunt de verduurzamingsdoelstellingen van het bedrijf.

Vooruitblik

Hoewel de migratie naar Nutanix-clusters in de cloud nog bezig is, kijkt Hero Group al vooruit naar de verdere optimalisatie van hun IT-omgeving. Bas Dijkhuizen, Head of Competence Center Infrastructure bij Hero Group: “Security blijft een belangrijk aandachtspunt. Met microsegmentatie kunnen we op dat vlak nog een slag slaan door netwerksegmenten ook lokaal te beveiligen. We onderzoeken de opties die Nutanix Flow voor netwerk security ons kan bieden. Verder analyseren we Metro Availability voor Nutanix Cloud Clusters. Hiermee kunnen beheerders hypervisorclustertechnologieën uitbreiden naar datacenters. Deze uitgerekte clusterconfiguratie helpt de downtime tijdens ongeplande storingen te minimaliseren.”

Lees hier meer over dit project.

Copaco BW 23-09 tm 06-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Novutech BN+BW 23-09 tm 14-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!