Witold Kepinski - 28 september 2024

Mews krijgt 100 miljoen dollar financiering van Vista Credit Partners

Mews, de hospitality cloud, heeft aangekondigd dat er 100 miljoen dollar aan financiering is binnengehaald van Vista Credit Partners, de dochteronderneming van Vista Equity Partners en een strategische krediet- en financieringspartner gericht op de zakelijke software-, data- en technologiemarkten.

Mews krijgt 100 miljoen dollar financiering van Vista Credit Partners image

Nu de implementatie van cloud-technologie steeds sneller gaat in de reis- en toerismebranche van 15,5 biljoen dollar wereldwijd, zal deze nieuwe financiering de groei van Mews ondersteunen en het M&A-programma versterken om de positie van bedrijf als marktleider verder te verstevigen. 

De investerings- en bedrijfsontwikkelingstak van het bedrijf, Mews Ventures, heeft tot nu toe negen hospitalitybedrijven overgenomen en zal blijven investeren in technologie en teams om de technologische transformatie in de hele hospitalitysector te versnellen.

"Hospitality is voornamelijk een menselijke sector en we richten ons dan ook voortdurend op het ontwikkelen van cloud-technologie waardoor medewerkers loskomen van hun scherm en zich echt kunnen concentreren op hun gasten. We hebben een geweldige kans om 's werelds meest revolutionaire hospitalitymerken te ondersteunen bij het versnellen van hun digitale transformatie." Zo reageerde Matt Welle, CEO van Mews. "Financiering ontvangen van een ervaren investeerder in bedrijfssoftware zoals Vista Credit Partners, stelt ons in staat om dit proces te versnellen. Door te investeren in zowel onze organische als onze anorganische groeistrategieën kunnen we de manier waarop hospitality wordt geleverd volledig veranderen."

Consolidatie

Richard Valtr, oprichter van Mews, zei: "De markt is rijp voor consolidatie. Na de succesvolle overnames van negen bedrijven tot nu toe, stimuleert de financiering van Vista Credit Partners onze positie om te blijven investeren in M&A met Mews Ventures."

Mews is ook verder gegaan met het toevoegen van productfunctionaliteiten, van een AI-gestuurde slimme zoekfunctie om gebruikers te voorzien van een contextrijke, intelligente assistent tot de volgende generatie van de Mews Kiosk, die de tijd die hotels aan check-ins kwijt zijn met een derde heeft verkort.

Amy Mathews, Managing Director bij Vista Credit Partners, voegt hieraan toe: "Als een integraal property management system voor hospitalitymerken over de hele wereld, helpt het cloud-gebaseerde platform van Mews bij het automatiseren van operationele, zakelijke en betalingsprocessen, terwijl het personeel in staat wordt gesteld om de best mogelijke gastervaringen te verzorgen. We zijn verheugd om Mews te voorzien van een flexibele kapitaaloplossing die specifiek is afgestemd op de ambitieuze groeiplannen terwijl het team transformatie stimuleert in de snel digitaliserende wereldwijde hospitalitysector."

ALSO BW tm 16-10-2024 DIC Awards BW tm 28-10-2024
Open Line BW+BN 25-09 tm 03-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!