Witold Kepinski - 30 september 2024

Dell Technologies biedt telecom de nodige AI toepassingen

Dell Technologies kondigt Dell AI for Telecom aan, een programma dat is ontworpen om AI-implementaties voor communications service providers (CSP’s) te vereenvoudigen en versnellen.

Dell Technologies biedt telecom de nodige AI toepassingen image

Uit het onderzoek van MeriTalk genaamd “Network Cloud Transformation – Global Insights for CSPs”, in opdracht van Dell Technologies blijkt dat 48% van de telecomleiders AI ziet als de meest revolutionaire technologie in de komende vijf jaar. Tegelijkertijd geeft 68% van hen aan moeite te hebben om bij te blijven met de snel veranderende technologieën en klantbehoeften.

Het AI for Telecom-programma van Dell, onderdeel van de Dell AI Factory, biedt een oplossing. Het bundelt Dell’s AI-expertise, infrastructuur en diensten met technologieën uit het gehele AI-ecosysteem. Het programma richt zich op on-premise AI-oplossingen die CSP’s helpen hun netwerkprestaties te verbeteren, klanten beter van dienst te zijn en meer waarde te creëren aan de enterprise edge.

“AI is dé drijvende kracht achter netwerktransformatie”, aldus Dennis Hoffman, senior vice president en general manager, Telecom Systems Business, Dell Technologies. “Met het Dell AI for Telecom-programma brengen we onze AI-expertise samen met ons ecosysteem om CSP’s te helpen AI-oplossingen in hun netwerken te implementeren. Dit verlaagt operationele kosten, verbetert de prestaties en opent nieuwe inkomstenmogelijkheden aan de edge.”

Dell en NVIDIA gaan telecomnetwerken transformeren met AI-oplossingen

Dell breidt de samenwerking met NVIDIA uit om:

  • Telecom AI-oplossingen voor CSP’s samen te ontwikkelen, gevalideerd via de Dell AI Factory en gebruikmakend van Dell PowerEdge-servers, NVIDIA GPU’s en AI-software voor bedrijven. Dit helpt CSP’s om:
    • Klantenservice en netwerkonderhoud te verbeteren met het Amdocs amAIz-platform.
    • Callcenterscripts en klantenserviceactiviteiten te automatiseren met Iternal.
    • Netwerkproblemen op te lossen en te analyseren met Kinetica SQL-GPT.
    • Digital twins te bouwen en voorspellend netwerkonderhoud uit te voeren met Synthefy.
  • AI-implementaties aan de telecom-edge te vereenvoudigen door gebruik te maken van de PowerEdge XR8000-server, nu uitgerust met NVIDIA L4 Tensor Core GPU’s. Deze servers zijn speciaal ontworpen voor telecom- en edge-gebruik en zorgen voor eenvoudigere implementatie en onderhoud.
  • GPU-as-a-Service (GPUaaS) aan te bieden, zodat CSP’s on-demand GPU-capaciteit kunnen leveren aan hun zakelijke klanten. Deze infrastructuuroplossingen helpen CSP’s om nieuwe inkomsten te genereren, terwijl ze AI-inferentie en -training met lage latency dichter bij hun gegevens kunnen leveren.

Daarnaast biedt Dell Professional Services ondersteuning bij de strategie, implementatie en exploitatie van telecom-AI-oplossingen.

Samenwerken met netwerkoperatoren om AI-adoptie en innovatie te versnellen

Dell werkt al samen met CSP's in de Dell Telecom Open Ecosystem Labs om AI-oplossingen te ontwikkelen met de Dell AI Factory-infrastructuur en ecosysteempartners, om klantervaringen en netwerkprestaties te verbeteren.

  • Lintasarta, een Indonesisch bedrijf dat oplossingen biedt voor informatie- en communicatietechnologie, biedt GPU Merdeka – een GPUaaS – om AI-infrastructuur, waaronder NVIDIA GPU's met Dell PowerEdge XE9680-servers, te leveren aan nationale bedrijven.
  • SK Telecom, Dell en andere partners werken samen aan de ontwikkeling van een AI-chatagent voor communicatiedienstverleners. Door het Mobile Network Operator (MNO) AI Platform te creëren, wil het team AI integreren in bestaande business support systemen (BSS) om de bedrijfsvoering van telecombedrijven te verbeteren, omzetgroei te stimuleren en klantproblemen snel aan te pakken en op te lossen.

“Als onderdeel van onze samenwerking met Dell Technologies en NVIDIA zal Lintasarta GPU-as-a-Service (Deka GPU) leveren met Dell AI-infrastructuur en NVIDIA GPU's voor nationale bedrijven, waardoor ze toegang krijgen tot de nieuwste AI-mogelijkheden op maat voor high-demand computing-taken”, zegt Gidion Suranta Barus, Chief Cloud Officer, Lintasarta.

"De introductie van het Mobile Network Operator (MNO) AI-platform is een belangrijke stap in de integratie van AI in onze bestaande business support systems (BSS). Deze innovatie richt zich niet alleen op het verbeteren van onze telecomactiviteiten, maar ook op het stimuleren van omzetgroei en het snel en efficiënt oplossen van klantproblemen. Dit wordt mogelijk gemaakt door legacy-systemen te minimaliseren en standaardisatie door te voeren, zodat LLM’s MNO-producten beter kunnen begrijpen, ondersteund door goed georganiseerde API-calls. Met onze samenwerking met Dell Technologies willen we de implementatie en innovatie van AI versnellen, om onze klanten superieure diensten en waarde te bieden”, aldus Haisung Kwon, Head of MNO AI Platforms, SK Telecom.

Beschikbaarheid

  • De AI-oplossingen met Amdocs, Iternal, Kinetica en Synthefy zijn vanaf nu beschikbaar.
  • De PowerEdge XR8000 server met NVIDIA L4 Tensor Core GPU's is vanaf nu beschikbaar.
DIC Awards BW tm 28-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 28-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!