Witold Kepinski - 30 september 2024

Fujitsu ondersteunt Daikin Europe in Digitale Infrastructuur en Cloud Transformatie

Fujitsu gaat een partnerschap van vijf jaar aan met Daikin Europe, specialist in installatietechniek. Dit is het begin van een transformatieproces om het IT & OT-werkmodel van Daikin Europe te hervormen. De samenwerking focust zich op het versnellen van de productlanceringstijd, het verbeteren van de gebruikerservaring, stimuleren van kostefficiëntie via de implementatie van selfservice automatisering en FinOps en AI-gestuurde observeerbaarheid.

Fujitsu ondersteunt Daikin Europe in Digitale Infrastructuur en Cloud Transformatie image

ujitsu zal Daikin Europe ondersteunen bij het waarborgen van bedrijfsrelevante activiteiten op het gebied van cloudinfrastructuur, telefonie, contactcentra, on-site infrastructuur en turnkey projectdiensten. Dit omvat meer dan 120 locaties in de EMEA-regio, waaronder datacenters en publieke multi-cloudproviders. Door de kracht van automatisering en standaardisatie zal Daikin Europe zich ontwikkelen naar een geavanceerde IT-omgeving, wat zorgt voor snellere projectoplevering, verbeterde efficiëntie en een kortere time-to-market voor innovatieve producten.

Automatisering

Dankzij de samenwerking krijgen de IT-operaties van Daikin Europe een aanzienlijke verbetering op het gebied van stabiliteit van de dienstverlening, end-to-end service delivery ownership, standaardisatie, data-gedreven & AIOps-automatisering, innovatie en voortdurende verbetering. Dit weerspiegelt Fujitsu’s toewijding aan de Kaizen-filosofie, een Japans concept dat gericht is op constante verbetering. Beide bedrijven zetten zich in voor het gezamenlijk ontwikkelen van innovaties en investeren in toonaangevende technologieën zoals FinOps, AIOps en DevOps om infrastructuur en cloudbeheer te optimaliseren. Het IT Program Management Office van Fujitsu zal ook een belangrijke rol spelen in het ondersteunen van de snelle marktuitbreiding van Daikin Europe. Dit zal helpen bij het realiseren van een efficiënte IT-integratie van nieuw overgenomen bedrijven. Tom Tanghe, General Manager ITC EMEA, Daikin Europe: “Dit jaar vieren we de honderdste verjaardag van Daikin. De basis van ons succes is de focus op innovatie. In deze digitale wereld is innovatie alleen mogelijk met een stabiele en geavanceerde IT-infrastructuur. Fujitsu Technology Services brengt expertise met zich mee in het beheren van het huidige hybride omgeving. Hun toewijding aan langdurige partnerschappen zorgt ervoor dat deze omgeving in de goede richting zal blijven evolueren, zodat we onze uitdagende en overkoepelende bedrijfsstrategie kunnen realiseren.” 

Duurzaamheid

De constante focus op innovatie gaat bij Fujitsu verder dan operationele efficiëntie. Het bedrijf zal Daikin Europe ook ondersteunen bij het versnellen van hun strategische doelen, waarbij de nadruk ligt op het creëren van waarde voor het milieu en het bijdragen aan een duurzame samenleving. Terwijl Daikin Europe duurzame producten blijft ontwikkelen, zal Fujitsu het bedrijf in staat stellen om hun IT-infrastructuur op een duurzame en efficiënte manier te beheren. Michael Verveckken, Managing Director Fujitsu Benelux: “We zijn enthousiast om aan deze meerjarige samenwerking met Daikin Europe te beginnen, die hun IT-infrastructuur en operationeel model zal revolutioneren. Als langetermijnpartner en one-stop-shop is Fujitsu vastbesloten om de status-quo uit te dagen en nieuwe mogelijkheden voor efficiëntie, kosteneffectiviteit en innovatie te verkennen.”

Gartner BW tm 02-11-2024 ALSO BW tm 16-10-2024
Gamma Communications BN + BW 20-09-204 tm 30-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!