Wouter Hoeffnagel - 29 september 2024

Super Micro breidt X14-portfolio uit

Super Micro Computer breidt zijn X14-portfolio uit met nieuwe GPU-, multi-node- en rackmountsystemen. Deze systemen zijn ontworpen voor het leveren van maximale prestaties, dankzij de integratie van de Intel Xeon 6900-serie processoren met P-Cores (voorheen Granite Rapids-AP). Met deze toevoeging breidt Supermicro zijn aanbod van workload-geoptimaliseerde servers verder uit, waarmee het zich richt op datacenters, ondernemingen en serviceproviders.

Super Micro breidt X14-portfolio uit image

De nieuwe systemen zijn gebaseerd op zowel de Intel Xeon 6900- als de 6700-serie processoren. Zij bieden onder meer ondersteuning voor AI, HPC, media en virtualisatie. Het breidt hiermee zijn aanbod met workload-geoptimaliseerde servers verder uit.

Oplossingen op maat

"De Supermicro X14-systemen zijn opnieuw ontworpen om de nieuwste technologieën te ondersteunen, waaronder CPU's van de volgende generatie, GPU's, de hoogste bandbreedte en laagste latency met MRDIMM's, PCIe 5.0 en EDSFF E1.S- en E3.S-opslag,”aldus Charles Liang, president en CEO van Supermicro. "Niet alleen hebben we nu meer dan 15 productfamilies in ons aanbod, we kunnen deze ontwerpen ook gebruiken om maatwerkoplossingen te creëren met complete rackintegratieservices en onze in eigen huis ontwikkelde oplossingen voor vloeistofkoeling."

Supermicro zet ook in op duurzaamheid met de introductie van vloeistofkoelingsoplossingen en rackintegratieservices, waarmee datacenters hun energieverbruik en kosten kunnen verlagen. Samen met de nieuwe Intel Xeon-processoren optimaliseren deze systemen zowel prestaties per watt als prestaties per core, wat resulteert in lagere totale eigendomskosten en een kleinere ecologische voetafdruk voor datacenterimplementaties.

Meer informatie is hier beschikbaar.

Gartner BW tm 02-11-2024 ALSO BW tm 16-10-2024
Freshworks BN + BW | Static Ad 9-5 | 30-09 tm 07-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!