Wouter Hoeffnagel - 29 september 2024

Preetpal Singh benoemd tot group MD product & platform engineering bij Xebia

Preetpal Singh is benoemd tot Group Managing Director Product & Platform Engineering bij IT-consultancybedrijf Xebia. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de transformatie van het servicelinemodel, het partnernetwerk en de ontwikkeling van branchespecifieke oplossingen. Een belangrijk aspect van zijn werk is het vormgeven van de strategie om AI te integreren in het portfolio van Xebia.

Preetpal Singh benoemd tot group MD product & platform engineering bij Xebia image

Voor zijn overstap naar Xebia bekleedde Singh diverse leidinggevende functies bij Persistent Systems, waaronder Senior Vice President voor Intelligent Automation. Gedurende 21 jaar leidde hij verschillende transformatieprojecten die gericht waren op het verbeteren van operationele efficiëntie en het stimuleren van omzetgroei bij grote bedrijven. Met zijn technologische achtergrond als IT-architect weet Singh hoe hij klanten kan ondersteunen bij het omzetten van technologische uitdagingen, zoals hyperautomatisering en AI, in concurrentievoordeel. Zijn commerciële expertise zal Xebia helpen bij het verder ontwikkelen van de product- en platformstrategie en de integratie van cloud, data, intelligente automatisering, toegepaste AI en GenAI-oplossingen.

Branchespecifieke uitdagingen oplossen

“Preetpal’s leiderschap is een belangrijk element in onze geïntegreerde waardepropositie waarmee we de branchespecifieke uitdagingen van klanten oplossen”, aldus Anand Sahay, CEO van Xebia. “Zijn ervaring in technologie en business helpt Xebia om voorop te lopen op de markt en AI-oplossingen te ontwikkelen die passen bij de behoeften van onze klanten. We zijn overtuigd dat zijn leiderschap en visie resulteren in buitengewone resultaten voor Xebia en partners.”

“Ik kijk uit om dit hoofdstuk te starten op een moment dat Xebia een indrukwekkende groei doormaakt”, aldus Preetpal Singh. “Onze missie is helder: we maken gebruik van onze autoriteit in consulting en softwareontwikkeling voor intelligent automation, “applied - en GenAI”, data en cloud om organisaties aan resultaat te helpen. Bij mij staat met name “quality without compromise” als kernwaarde hoog in het vaandel. Xebia legt de bar voor zichzelf en de industrie hoog. Bovendien is Xebia toonaangevend als het gaat om kennisdeling met de tech community.”

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 28-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!