Wouter Hoeffnagel - 30 september 2024

Infoblox Universal DDI Product Suite integreert NetOps, CloudOps en SecOps

Infoblox lanceert de Infoblox Universal DDI Product Suite. De suite bestaat uit een reeks software-oplossingen die samenhangend DDI-beheer, uitgebreide asset visibility en proactieve security mogelijk maakt door het afbreken van silo’s tussen NetOps, CloudOps en SecOps. Het hanteert daarbij adaptieve implementatiemodellen.

Infoblox Universal DDI Product Suite integreert NetOps, CloudOps en SecOps image

Infoblox Universal DDI Product Suite ondersteunt teams bij het beheer van DNS, DHCP en IPAM. Hierdoor hebben Infoblox-klanten gecentraliseerde controle, ook indien ze gebruik maken van verschillende DNS-providers. Aanvullend biedt het Suite-onderdeel Universal Asset Insights contextueel inzicht in alle netwerk-assets. De oplossing is via een volledig SaaS-gebaseerd implementatiemodel uitrolbaar.

Meerdere cloudserviceproviders

91% van organisaties wereldwijd geeft aan twee of meer cloudserviceproviders te gebruiken om sneller te innoveren, activiteiten te stroomlijnen en workloads te moderniseren. Dit vergroot de complexiteit van kritieke netwerkdiensten, wat de kans op menselijke fouten vergroot. Het beheren van verschillende geïsoleerde DNS-omgevingen verhoogt operationele kosten, vermindert de flexibiliteit en vergroot de securityrisico’s. Bovendien leidt gefragmenteerd IP-adresbeheer over meerdere publieke clouds en on-premises infrastructuur geregeld tot IP-conflicten. Dit leidt tot het risico op netwerk- en applicatie-uitval.

“Netwerkarchitecturen voor hybride multi-cloudomgevingen moeten anders worden beheerd om vertrouwen en snelheid in netwerkactiviteiten te borgen”, zegt Scott Harrell, President en CEO bij Infoblox. “Bij Infoblox herstructureren we daarom het beheer, de implementatie en de beveiliging van kritieke netwerkdiensten voor hybride en multi-cloudomgevingen. Het is onze missie om NetOps-, SecOps- en CloudOps-teams te voorzien van robuuste tools die de samenwerking versterken. Met deze nieuwe Suite zetten we met name in op gestroomlijnde automatisering, versnelde applicatie-implementatie en drastisch vereenvoudigde operations.”

“De nieuwe Universal DDI Product Suite is baanbrekend. We hebben zorgvuldig een nieuw portaal ontworpen om te helpen bij het afbreken van de operationele silo's tussen NetOps-, CloudOps- en SecOps-teams. Daarmee helpen we hen om sneller kritieke zakelijke beslissingen te nemen”, aldus Mukesh Gupta, Chief Product Officer bij Infoblox.

Drie pijlers

De Infoblox Universal DDI Product Suite bevat drie nieuwe oplossingen: Universal DDI Management, Universal Asset Insights en NIOS-X as-a-Service. Infoblox Universal DDI Management maakt geïntegreerd beheer van kritieke netwerkdiensten mogelijk. Universal DDI Management stelt gebruikers in staat om de automatisering van hun multi-cloud DDI-omgevingen te stroomlijnen. Met beleidsgestuurde netwerk- en IP-adrestoewijzing over het gehele hybride, multi-clouddomein verbetert de efficiëntie en betrouwbaarheid, en wordt netwerkuitval voorkomen.

De SaaS-mogelijkheden van Universal DDI Management helpen met het versnellen van releases en terugdringen van de hoeveelheid onderhoud. Ook kunnen gebruikers DNS-diensten van derden beheren, zoals Amazon Route 53, Azure DNS en Google Cloud DNS.

Infoblox Universal Asset Insights

Infoblox Universal Asset Insights biedt mogelijkheden voor een geïntegreerd en contextueel overzicht van alle netwerk-assets binnen een hybride, multi-cloudomgeving. Door DNS en DHCP uit te breiden naar IP-adresbeheer (IPAM), maakt Universal Asset Insights het mogelijk om de gehele digitale infrastructuur van een organisatie in kaart te brengen, te analyseren en te versterken. Universal Asset Insights identificeert automatisch ongebruikte IP-adressen en 'zombie workloads'. Hierdoor kunnen organisaties zowel hun operationele kosten als beveiligingsrisico’s aanzienlijk verminderen.

NIOS-X as a Service voert kritieke netwerkdiensten zo dicht mogelijk in de buurt van gebruikers en workloads uit zonder aanvullende infrastructuur. Dit drukt de deployment- en operationele kosten, biedt CloudOps operationele eenvoud en geeft NetOps en SecOps veerkracht, consistentie, zichtbaarheid en security. Met NIOS-X as a Service kunnen IT-teams on-premises Microsoft DNS moderniseren door snelle implementatie. Ook kunnen zij multi-cloud DNS stroomlijnen door cloud-native diensten te consolideren binnen één geïntegreerde oplossing. Bovendien kunnen zij lokale activiteiten optimaliseren dankzij infrastructuurloze DNS- en DHCP-diensten.

De Infoblox Universal DDI Product Suite is toegankelijk via een geïntegreerd Infoblox-portaal.

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 28-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!