Witold Kepinski - 30 september 2024

Jan Oetjen wordt nieuwe CEO bij FRITZ!Box fabrikant AVM

- AVM, een toonaangevende leverancier van producten voor de digitale woning, verwelkomt Jan Oetjen als nieuwe CEO. Vanaf maandag 30 september neemt Jan Oetjen het roer van het bedrijf over en volgt daarmee voormalig CEO en woordvoerder van de Raad van Bestuur Johannes Nill op. Het nieuwe managementteam bestaat uit Chief Executive Officer Jan Oetjen, voormalig Chief Technology Officer en medeoprichter Peter Faxel en Jan-Christian Werner als Chief Financial Officer.

Jan Oetjen wordt nieuwe CEO bij FRITZ!Box fabrikant AVM image

Met meer dan twintig jaar ervaring in de IT-sector, meest recentelijk als CEO van 1&1 Mail & Media Applications SE, brengt Oetjen (51) een schat aan expertise mee op het gebied van strategisch management en technologische vraagstukken. Zo was Oetjen onder meer verantwoordelijk voor het beheer van e-mailproviders Web.de en GMX, en advertentieverkoper United Media. Onder zijn leiding wisten de bedrijven van United Internet hun leidende marktpositie uit te breiden en talrijke innovaties door te voeren.

“Ik kijk er enorm naar uit om de leiding van AVM over te nemen en samen met het gevestigde team het succesverhaal van het bedrijf voort te zetten”, zegt Oetjen. “Innovatie, het verder uitbouwen van onze marktleiderspositie in Duitsland, en het versterken van ons internationale potentieel zullen onze belangrijkste doelen zijn. AVM staat als Europees bedrijf voor veilige en betrouwbare producten voor de verbonden wereld, en deze positie gaan we verder uitbouwen.”

Ook voormalig CEO Johannes Nill kijkt positief naar de toekomst: “ Het is voor mij een groot genoegen om de leiding van het bedrijf over te dragen aan Jan Oetjen. Met zijn visie en ervaring zal hij AVM naar nieuwe hoogten leiden als een innovatief en technologiegericht bedrijf. Ik ben ook verheugd dat we in Jan-Christian Werner een ervaren CFO hebben gevonden.” Jan-Christian Werner (49) was eerder CFO van SaaS-travel tech en online reisplatform bedrijf HRS Group.

Wi-Fi

AVM, opgericht in Berlijn in 1986 door Johannes Nill, Ulrich Müller-Albring en Peter Faxel, is al decennialang een van de meest succesvolle Europese spelers op het gebied van producten voor breedbandverbindingen en het digitale huis. Onder de merknaam FRITZ! biedt AVM snelle internettoegang, eenvoudige netwerken, krachtige Wi-Fi, handige telefonie en veelzijdige Smart Home-toepassingen. AVM is een van de marktleiders in Europa voor routers, Wi-Fi-repeaters en Smart Home-producten. Het bedrijf heeft zich vanaf het begin ingezet op eigen ontwikkelingen van innovatieve producten. In 2023 realiseerde de in Berlijn gevestigde communicatiespecialist met 890 werknemers een omzet van 580 miljoen euro.

Als onderdeel van een geplande generatieswitch is Imker Capital Partners, een Europees familiebedrijf, recent binnengehaald als nieuwe investeerder. De oprichters blijven bij het bedrijf als minderheidsaandeelhouders, terwijl Johannes Nill en Ulrich Müller-Albring toetreden tot de adviesraad. Het nieuwe managementteam bestaat uit CEO Jan Oetjen, voormalig CTO Peter Faxel en CFO Jan-Christian Werner.

Gartner BW tm 02-11-2024 Copaco BW 23-09 tm 06-10-2024
Freshworks BN + BW | Static Ad 9-5 | 30-09 tm 07-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!