Witold Kepinski - 30 september 2024

Microsoft verhoogt beveiliging voor nieuwe Recall functie

Microsoft heeft extra veiligheidsmaatregelen toegevoegd aan zijn aankomende Recall-functie, een AI-gestuurde tool die gebruikers in staat stelt om hun computer te doorzoeken naar specifieke informatie. De functie, die eerder dit jaar werd aangekondigd, is ontworpen om gebruikers te helpen snel toegang te krijgen tot bestanden, afbeeldingen en webpagina's.

Microsoft verhoogt beveiliging voor nieuwe Recall functie image

Om privacy-bezorgdheden weg te nemen, vereist Microsoft nu Windows Hello-verificatie voordat gebruikers Recall kunnen gebruiken. Daarnaast worden screenshots van gevoelige informatie, zoals financiële gegevens en persoonlijke identificatiegegevens, voorkomen. Deze screenshots worden lokaal opgeslagen en niet naar Microsoft-servers verzonden.

Gebruikers hebben ook meer controle over hun gegevens. Ze kunnen met één klik alle screenshots verwijderen of kiezen voor het verwijderen van screenshots uit een specifieke periode. Microsoft heeft bevestigd dat Recall kan worden verwijderd van Windows 11-apparaten.

De Recall-functie is bedoeld voor compatibele Windows 11-pc's en maakt gebruik van AI om visuele zoekopdrachten uit te voeren. Hoewel de functie oorspronkelijk gepland was voor een release eerder dit jaar, is de lancering uitgesteld vanwege privacy-overwegingen.

ALSO BW tm 16-10-2024 DIC Awards BW tm 28-10-2024
Open Line BW+BN 25-09 tm 03-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!