Witold Kepinski - 30 september 2024

Riverdam neemt belang in IT Managed Services Provider ILC-Europe

Investeringsmaatschappij Riverdam versterkt het snelgroeiende IT Managed Services Provider Platform met een meerderheidsbelang in ICT-dienstverlener ILC-Europe uit Eindhoven. ILC-Europe is sinds 1997 een gespecialiseerde IT Managed Services Provider en implementeert en beheert cloud ICT-oplossingen voor zorg organisaties en het MKB in het zuiden van het land. Met het belang verstevigt Riverdam het buy & build initiatief van regionaal opererende IT Managed Services Providers.

Riverdam neemt belang in IT Managed Services Provider ILC-Europe image

Groei van regionaal opererende IT Managed Service Providers

De IT-branche behoort tot de snelst groeiende branches in Nederland, en is daarnaast een belangrijke facilitator van de digitalisering in andere sectoren. Riverdam heeft daarop ingespeeld en heeft in de afgelopen drie jaar flink geïnvesteerd in de acquisitie van regionaal opererende IT Managed Services Providers. Met de overname van ILC-Europe heeft Riverdam een snelgroeiend platform van regionaal opererende IT Managed Services Providers gecreëerd, verspreid over vijf locaties in Nederland: Emma Solutions ICT in Den Bosch, Office IT in Sneek, Xaris ICT in Wognum, Altios Cloud Experts in Apeldoorn en ILC-Europe in Eindhoven.

De cloud ICT-oplossingen van de IT Managed Services Providers zorgen ervoor dat werknemers van MKB-bedrijven en non-profit organisaties overal veilig en onbezorgd kunnen werken. "De Nederlandse IT-markt is de derde ‘Mainport’ van Nederland en wij voorzien de komende jaren een verdere groeiversnelling door de verdere digitale transformatie als onderliggende driver” stelt medeoprichter Derk van Wingerden van investeringsmaatschappij Riverdam.

Schaalvergroting vraagt om andere aanpak

De IT-markt groeit en ontwikkelt zich steeds verder. "Om als organisatie verder te kunnen groeien en door je eigen groeiplafond als ondernemer heen te breken heb je een andere aanpak nodig. Het is daarom het juiste moment voor ILC-Europe om aan te sluiten bij het buy & build initiatief van investeringsmaatschappij Riverdam. Bij Riverdam staan kwaliteit van dienstverlening, flexibiliteit en focus op de klant en medewerkers op de eerste plaats, wat heel goed aansluit bij de kernwaarden van ILC-Europe. Met deze belangrijke stap zetten we de groei van ILC-Europe verder door, bundelen we onze krachten met het platform, vergroten we de mogelijkheden om onze relaties nog beter te voorzien van de beste service en IT-expertise én ontstaan er mooie groeimogelijkheden voor de medewerkers." aldus oprichter Joost Wittgen van ILC-Europe.

Dealmakers

Koper Riverdam werd tijdens het dealtraject geadviseerd door M&A-adviseurs van Financial Upside, Wave Corporate Finance, KD Legal en Zuidbroek Notarissen. Verkoper ILC-Europe werd bijgestaan door Marktlink.

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 28-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!