Eveline Meijer - 01 oktober 2024

Op IDEAL gebaseerde betaaldienst Wero wordt uitgerold in Frankrijk

Franse banken gaan de komende weken starten met de integratie van de Europese betaaldienst Wero. Deze betaaldienst is gebaseerd op IDEAL, dat vorig jaar werd overgenomen door een samenwerkingsverband van Europese landen. Eerder werd de dienst al uitgerold in België.

Op IDEAL gebaseerde betaaldienst Wero wordt uitgerold in Frankrijk image

De betaaldienst wordt gefaseerd uitgerold naar de Franse klanten van zeven banken en de dochterbedrijven van die banken. Het gaat onder meer om BNP Paribas, Groupe BPCE en Crédit Agricole, meldt Wero op zijn eigen website. De eerste banken begonnen al in september met de integratie, wat betekent dat Wero in sommige gevallen al beschikbaar is voor Franse gebruikers. Drie banken starten eind oktober met de uitrol en Crédit Mutual Arkéa begint in januari 2025 pas met de integratie.

De meeste banken bieden Wero in eerste instantie alleen aan via hun eigen applicaties. La Banque Postale gaat als enige direct ondersteuning bieden voor betalen via de Wero-applicatie. Die app wordt in de tweede helft van oktober beschikbaar in Frankrijk.

Uitrol in België

Het European Payments Initiative, eigenaar van Wero, kondigde in juli aan dat alle leden van de groep dit jaar nog beginnen met de uitrol van Wero. In België werd de betaaldienst diezelfde maand al beschikbaar via de bank KBC. Ook gaan Deutsche Bank en Postbank de dienst uitrollen.

Op termijn komt Wero ook Naar Nederland. Hier gaat het echter om een transitie van IDEAL - dat door EPI werd overgenomen - naar Wero, dat op IDEAL is gebaseerd. Naar verwachting neemt die transitie tot begin 2026 in beslag. 

DIC Awards BW tm 28-10-2024 Copaco BW 23-09 tm 06-10-2024
ALSO BN + BW tm 16-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!