Eveline Meijer - 01 oktober 2024

Duitse mededingingswaakhond houdt Microsoft strenger in de gaten

Microsoft wordt in Duitsland voortaan strenger in de gaten gehouden. De mededingingswaakhond in het land heeft het bedrijf aangemerkt als "bedrijf met een uiterst belangrijke marktoverschrijdende betekenis voor de concurrentie". Dat betekent dat het voortaan sterker actie kan ondernemen tegen de techgigant.

Duitse mededingingswaakhond houdt Microsoft strenger in de gaten image

Aanleiding voor het nauwere toezicht op Microsoft is dat de producten van het bedrijf "alomtegenwoordig en onmisbaar zijn in bedrijven, overheidsinstanties en particuliere huishoudens", legt Andreas Mundt, hoofd van de zogenaamde Bundeskartellamt, uit aan Reuters. "Het Microsoft-ecosysteem is nu meer verweven en sterker dan ooit tevoren."

De nieuwe classificatie geldt dan ook voor heel Microsoft en niet alleen voor individuele diensten of producten. Met de classificatie staat het bedrijf voortaan onder strenger toezicht en kan de waakhond anti-competitieve praktijken verbieden. Microsoft zegt zelf dat het zijn verantwoordelijkheid om "een gezonde competitieve omgeving te ondersteunen" te erkennen. Ook zegt het bedrijf ernaar te streven om "om proactief, samenwerkend en verantwoordelijk te zijn in de samenwerking met het Bundeskartellamt". 

De Bundeskarellamt gaf eerder dezelfde classificatie aan andere grote techbedrijven. Zo hebben ook Apple, Google en Meta deze classificatie gekregen.

DIC Awards BW tm 28-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!