Witold Kepinski - 01 oktober 2024

TechEx Europe: Anapaya lanceert met SCION Internet veilig internetprotocol

Anapaya, leverancier van netwerkoplossingen, heeft tijdens TechEx Europe in Amsterdam aangekondigd dat de SCION next-generation internet technologie die het bedrijf biedt, beschikbaar is in de Benelux met volledige beschikbaarheid in 2025 via cloud providers.

TechEx Europe: Anapaya lanceert met SCION Internet veilig internetprotocol image

Anapaya biedt organisaties een manier om kritische bedrijfsdata veilig over het internet te delen, onder meer tussen vestigingen van organisaties, partners en cloud providers. Met de lancering van SCION Internet in de Benelux biedt Anapaya veilige en stabiele connectiviteit die bedrijfsservices bereikbaar maakt voor erkende partners zonder blootstelling aan het openbare internet. De Benelux is de eerste regio buiten Zwitserland waar volledige SCION-toegangsdekking beschikbaar is voor alle internetaansluitingen (ongeveer dertig miljoen gebruikers).

Next-gen veilige internet-technologie

Anapaya, opgericht in Zwitserland, ontwikkelde SCION Internet op basis van tien jaar onderzoek aan het Swiss Federal Institute of Technology in Zürich (ETH). Sindsdien gebruiken veel bekende Zwitserse organisaties in de financiële sector evenals nuts-, gezondheids-, onderwijs- en defensiesector de SCION-internetarchitectuur voor de beveiliging van remote access en bedrijfskritische diensten. De baanbrekende SCION-technologie biedt veilige routing, bescherming tegen DDoS-aanvallen en hoge beschikbaarheid.

De afkorting SCION staat voor Scalability, Control en Isolation. SCION verandert de manier waarop data over het internet beweegt. Traditionele internetprotocollen routeren data langs willekeurige netwerkpaden. Verzenders noch ontvangers kunnen dit beïnvloeden. Deze aanpak heeft nadelen zoals gebrek aan transparantie en controle. SCION biedt daarentegen nauwkeurig grip op het dataverkeer en zorgt ervoor dat datapakketten via vooraf gedefinieerde, veilige netwerkpaden worden gerouteerd. Dit waarborgt datasoevereiniteit.

Meer veiligheid en veerkracht

SCION maakt dataverkeer niet alleen veiliger, maar ook veerkrachtiger. De multi-path routingmogelijkheden van het protocol zorgen ervoor dat zelfs als er een netwerkpad uitvalt, het protocol onmiddellijk naar een andere route kan overschakelen, zodat de service niet onderbroken wordt. Dit biedt organisaties een meer betrouwbare en veiligere manier om data te verzenden, wat beter aansluit op de eisen van de wet- en regelgeving.

Martin Bosshardt, CEO bij Anapaya, is er trots op dat SCION Internet nu ook in de Benelux beschikbaar is. “Ons doel is om organisaties in staat te stellen volledige controle over hun data te hebben; dus niet alleen waar de data naartoe gaat, maar ook exact hoe de data daar terechtkomt. Het traditionele internet biedt deze mogelijkheid niet. Veel organisaties in de Benelux beheren kritieke data en hebben veilige oplossingen nodig om zonder onderbrekingen bedrijfscontinuïteit te garanderen. Dit is vooral belangrijk in de huidige onzekere tijden waarin hacks en cyberaanvallen een dagelijkse zorg zijn en organisaties voortdurend geconfronteerd worden met online dreigingen. Met SCION Internet kunnen organisaties in de Benelux gebruik maken van internet dat digitale data soevereiniteit biedt zonder onderbrekingen en zorgen over veiligheid, terwijl het voorziet in naadloze toegang en gebruik evenals ongeëvenaarde betrouwbaarheid.”

​Sinds de lancering van SCION in Zwitserland, werd het in die regio geïmplementeerd door bekende organisaties zoals Swiss National Bank, SIX, UBS, AXPO, Health Information Network en vele anderen.

Beschikbaarheid

SCION is beschikbaar via alle grote hyperscalers en meer dan honderdvijftig kleinere cloud providers in de Benelux. Services die draaien op het SCION Internet vereisen twee Anapaya EDGE-routers, die draaien in de omgevingen van internationale netwerkproviders.

Meer informatie is hier te lezen, te verkrijgen door het boeken van een demo, of door de stand van Anapaya te bezoeken (standnr. 130) tijdens TechEx Europe, RAI Amsterdam.

DIC Awards BW tm 28-10-2024 Copaco BW 23-09 tm 06-10-2024
DIC Awards BN tm 28-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!