Eveline Meijer - 01 oktober 2024

Veeam introduceert Veeam Recon Scanner

Veeam Software heeft de Veeam Recon Scanner aangekondigd voor zijn Data Platform. De scanner is ontworpen voor proactieve identificatie, triage en preventie van cyberaanvallen.

Veeam introduceert Veeam Recon Scanner image

De Veeam Recon Scanner kan dreigingen identificeren voor ze schade aanrichten, zegt Veeam. De tool sant regelmatig, en analyseert de verzamelde gegevens actief. Daardoor herkent het onverwachte netwerkverbindingen, ongewoon gedrag, verdachte activiteit, pogingen tot data-exfiltratie en potentiële brute force-aanvallen. Ook herkent de tool tactieken, technieken en procedures van kwaadwillenden, wat organisaties in staat stelt om vooraf risicobeperkende maatregelen te nemen. 

"Organisaties tegen cyberaanvallen beschermen vereist een gecoördineerde strategie. Het begint bij de perimeter en vereist een grondige back-up en bescherming van gegevens. Er is echter altijd een risico dat een kwaadwillende door de verdediging glipt. Recon Scanner zorgt voor extra gemoedsrust door tactieken, technieken en procedures van tegenstanders te herkennen voordat er een aanval plaatsvindt”, zegt Dave Russell, Senior Vice President (SVP) of Strategy bij Veeam. 

De Veeam Recon Scanner is vanaf november te downloaden voor het Veeam Data Platform. De tool is te gebruiken zonder extra kosten voor premium-klanten.

ALSO BW tm 16-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Novutech BN+BW 23-09 tm 14-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!