Eveline Meijer - 02 oktober 2024

Palo Alto Networks en Deloitte breiden samenwerking rond security uit

Palo Alto Networks en Deloitte breiden hun strategische samenwerking in de EMEA- en JAPAC-regio's uit. Voortaan kunnen klanten van Deloitte wereldwijde gebruikmaken van de AI-gedreven cybersecurity-oplossingen van Palo Alto Network en van gezamenlijke diensten.

Palo Alto Networks en Deloitte breiden samenwerking rond security uit image

De twee bedrijven stellen dat veel organisaties nu problemen ondervinden bij het beheren van een toenemend aantal cybersecurity-oplossingen om hun bedrijf te beveiligen. De omgeving wordt door alle losse producten steeds heterogener en complexer te beheren.

Een oplossing is platformisering, waarbij organisaties overstappen naar een geïntegreerd platform, in plaats van meerdere afzonderlijke oplossingen. Deloitte maakt die stap nu ook, door meerdere afzonderlijke oplossingen te consolideren via Palo Alto Networks Cloud en Networks Security te gebruiken. 

"Het uitbreiden van onze samenwerking met Palo Alto Networks versterkt onze wereldwijde capaciteit om geïntegreerde en platform gebaseerde beveiligingsoplossingen te bieden. Zo kunnen we onze wereldwijde klanten helpen om hun beveiliging te optimaliseren door efficiëntie te benutten en AI in te zetten tegen de steeds veranderende bedreigingen", stelt Emily Mossburg, Deloitte Global Cyber Leader en principal bij Deloitte & Touche LLP.

Detectie, respons en cloud

Concreet wordt op drie punten ingezet. Deloitte-klanten kunnen bijvoorbeeld het Cortex XSIAM-platform gebruiken, dat SIEM, SOAR en XDR combineert om activiteiten eenvoudiger te maken en sneller te reageren op cyberdreigingen. Het intellectueel eigendom van Deloitte helpt daarbij om de modernisering van SOC's te versnellen, door een heterogene tech-stack te consolideren, complexe incident response playbooks te implementeren en de intragatie met ITSM-platformen. 

Daarnaast is er een gezamenlijk cloudbeveiligingsaanbod van Deloitte en Palo Alto Network, dat kan helpen bij het verbeteren van de beveiliging van steeds veranderende, cloud-native applicaties en infrastructuur. 

Tot slot wordt ingezet op de adoptie van zero trust. Beide bedrijven willen organisaties helpen bij de strategie, het ontwerpen, implementeren, uitvoeren en versnellen van Zero Trust-adoptie. Daarvoor wordt het netwerkbeveiligingsplatform van Palo Alto Networks gecombineerd met het intellectueel eigendom, de workflow-integraties en managed services van Deloitte. 

DIC Awards BW tm 28-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!