Witold Kepinski - 02 oktober 2024

Jamf kondigt innovaties aan op het gebied van AI en device management

Jamf heeft tijdens zijn 15e jaarlijkse Jamf Nation User Conference (JNUC) in Nashville innovaties aangekondigd die ervoor zorgen dat Apple beheer en security naadloos met elkaar naadloos samenwerken.

Jamf kondigt innovaties aan op het gebied van AI en  device management image

“Hybride en thuiswerken is inmiddels de norm geworden en het is een must om de hele bedrijfsomgeving te beschermen. Jamf ziet dat de verantwoordelijkheden van Apple admins alleen maar complexer zijn geworden”, zegt John Strosahl, CEO van Jamf. “Daarom willen we de meest complete oplossing bieden waarmee admins echte ‘Apple Helden’ kunnen zijn. Alle aankondigingen tijdens JNUC hebben als doel het beheer en security eenvoudiger te maken voor teams die ervoor willen zorgen dat organisatie succesvol kan zijn met Apple. We stroomlijnen de gebruikerservaring, maken compliance eenvoudiger en bieden iedere klant een Jamf-expert die 24/7 voor ze klaar staat: onze AI-assistent.”

Onder het thema ‘go further’ kondigde jamf tijden JNUC 2024 onder andere de volgende innovaties aan:

Optimaal profiteren van de kracht van Declarative Device Management

Declarative Device Management automatiseert de naleving van policies en legt daarmee de basis voor een veiligere en beter beheersbare toekomst. Het is een methode waarbij admins definiëren hoe een device geconfigureerd dient te zijn en het systeem zorgt er dan automatisch voor dat devices in deze staat blijven. Het biedt self-healing functionaliteit, waardoor devices zichzelf bij wijzigingen herstellen naar de vooraf ingestelde configuratie.

Jamf ondersteunt al declaratieve workflows zoals managed software-updates en het beheer van Apple Watch. Nieuw is de mogelijkheid om de kracht van Declarative Device Management optimaal te benutten met behulp van Blueprints. Blueprints, dat 10 jaar geleden Jamf Now werd geïntroduceerd, is nu ook beschikbaar in Jamf Pro en Jamf School. Het biedt een toekomstgerichte aanpak voor het beheren van deviceconfiguraties, commando's, app-installaties en restricties - allemaal op een declaratieve wijze. Daarbij is het in Jamf Pro en Jamf School nu ook mogelijk om meerdere Blueprints over elkaar te leggen voor een device, voor meer flexibiliteit en security.

Met dit gebruiksvriendelijke, krachtige raamwerk kan Jamf ook sneller same day-support bieden voor de nieuwste functies van Apple.

Self Service+ brengt alle Jamf-apps samen in één uniform applicatieportaal

Jamf Self Service+, dat gebaseerd is op de Self Service-app die Jamf-klanten al kennen, biedt een nieuwe, gestroomlijnde ervaring die de functionaliteit biedt waar Jamf-gebruikers op vertrouwen. Het brengt alle mogelijkheden van Jamf samen in één applicatieportaal.

Naast een overzicht van apps en content met het bedrijfslogo, zien eindgebruikers hier binnenkort ook alle meldingen, waaronder belangrijke securitymeldingen van Jamf Protect. Medewerkers hoeven niet langer tussen meerdere apps te schakelen om te vinden wat ze nodig hebben en om geïnformeerd te blijven. Ze kunnen nu direct productief zijn met een veilige, gepersonaliseerde ervaring via één intuïtieve interface.

De volgende stap in beheer en security met Compliance Benchmarks in Jamf Pro

Nu de dreigingen steeds complexer worden en organisaties steeds meer digitale devices gebruiken, is het essentieel om beheer en security samen te brengen. Compliance Benchmarks in Jamf Pro is gebaseerd op het macOS Security Compliance Project en de Jamf Compliance Edito. Het vereenvoudigt het beheren, auditen en rapporteren over de naleving van CIS-benchmarks. Apple admins moeten de security in eigen hand kunnen nemen en toegang hebben tot de expertise en tools die ze nodig hebben om de security te verbeteren van alle devices die ze onder hun beheer hebben.

Compliance benchmarks voor Jamf Pro komen eerst beschikbaar op macOS en zullen binnenkort worden uitgebreid naar iOS- en iPadOS-devices.

AI Assistant: een kennisbank om informatie te verzamelen en te analyseren

Vorig jaar op JNUC deelde Jamf al zijn visie op een AI-oplossing en dit jaar is de concrete AI-oplossing gepresenteerd. AI Assistant is een krachtige natural language-tool die binnenkort als bètaversie beschikbaar komt met retrieval-augmented-generation (RAG) -functionaliteit. De volledige functionaliteit en brede beschikbaarheid in beheerportals staat gepland voor begin 2025.

AI Assistant combineert een uitgebreide kennisbank met retrieval-augmented-generation en directe integratie met de API's van Jamf-producten. Hierdoor kan AI Assistant de meest relevante informatie verzamelen, analyseren en presenteren - alsof gebruikers 24/7 hun eigen Jamf-expert tot hun beschikking hebben. Bijvoorbeeld om informatie te beheren en om te helpen bij beslissingen.

“AI Assistant kan securitymeldingen decoderen, context bieden over de ernst en de mogelijke impact, vervolgstappen voorstellen en direct actie ondernemen, terwijl de gebruiker geïnformeerd blijft en uiteindelijk de controle houdt”, zegt Beth Tschida, Chief Technology Officer bij Jamf. “Binnen enkele seconden geeft de AI Assistant een goed doordacht antwoord, op basis van zijn uitgebreide kennisbank die productdocumentatie, trainingsmateriaal, praktijkkennis van Jamf Support, Jamf Nation en nog veel meer bevat.”

AI Assistant is ontworpen om admins te helpen om patronen in securityinbreuken te identificeren en om routinetaken te automatiseren, zodat medewerkers van midden- tot seniorniveau meer tijd krijgen voor belangrijkere taken. De integratie van AI in de securityfuncties van Jamf betekent snellere reactietijden, nauwkeurigere evaluaties van dreigingen en een robuustere algemene security voor Apple ecosystemen.

Veilig leren, zowel in de klas als daarbuiten

Wereldwijd maken 42 miljoen leerlingen in meer dan 40.000 onderwijsinstellingen gebruik van Jamf Safe Internet. Deze beheeroplossing is nu nog krachtiger geworden met de aankondiging van Time-Based policies. Hiermee kunnen admins nu een device beschermen met behulp van securityfuncties zoals content filters, zelfs als het thuis wordt gebruikt. Of ze kunnen device zo instellen dat het gebruikt kan worden door een hele familie.

Jamf kondigde ook Blueprints aan in Jamf School, waarmee admins software-updates kunnen uitrollen op een declaratieve wijze, op een datum en tijdstip dat de leerlingen uitkomt.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 28-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!