Witold Kepinski - 03 oktober 2024

VNG start een nieuwe aanbesteding voor printdiensten

De VNG start een nieuwe aanbesteding voor printdiensten die openstaat voor alle gemeenten. Deze GT Print 2 aanbesteding is bestemd voor gemeenten die niet hebben meegedaan met de eerste GT Print aanbesteding, waarvan de nadere overeenkomsten nog lopen tot 2026.

VNG start een nieuwe aanbesteding voor printdiensten image

GT Print 2

De VNG wil met deze aanbesteding zorgen dat zoveel mogelijk gemeenten langdurig gebruik kunnen maken van gezamenlijke contracten voor hun printdiensten. Een groep van 30 gemeenten en gemeentelijke organisaties heeft al belangstelling getoond voor GT Print 2. U kunt mailen naar info@scgemeenten.nl om op de hoogte te worden gehouden.

Collectief inkopen

Vanuit de Gezamenlijke Gemeentelijke Uitvoering (GGU) is extra aandacht voor het verbeteren van de dienstverlening aan inwoners en ondernemers door collectief samen te werken aan de uitvoeringskracht van gemeenten. Een van de meest concrete manieren om voordeel te behalen voor gemeenten is het collectief inkopen.

Gezamenlijke aanbestedingen

Gemeenten hebben de afgelopen jaren met omvangrijke aanbestedingen, zoals die van mobiele en vaste communicatiediensten, al laten zien dat collectief inkopen werkt. Ook op andere gebieden, zoals op het gebied van printdiensten, is de collectieve aanpak succesvol gebleken. En onlangs zijn er nog 2 collectieve contracten gesloten, een voor een gemeentelijke communicatieplatform en een voor monitoring- en responsediensten.

Bijeenkomst GT Print 2

Op 8 oktober organiseren we in Hilversum een bijeenkomst speciaal gewijd aan GT Print 2. In deze bijeenkomst nemen wij u graag mee in de voortgang van de aanbesteding. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@scgemeenten.nl.

Meer informatie

Projectpagina GT Print 2 (www.scgemeenten.nl)

ALSO BW tm 16-10-2024 DIC Awards BW tm 28-10-2024
DIC Awards BN tm 28-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!