Witold Kepinski - 02 oktober 2024

Cerebras Systems bereidt beursgang voor

De in kunstmatige intelligentie gespecialiseerde chipmaker Cerebras Systems heeft bekendgemaakt dat het van plan is om naar de beurs te gaan. Het bedrijf heeft bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC de nodige documenten ingediend om een beursintroductie (IPO) te kunnen uitvoeren.

Cerebras Systems bereidt beursgang voor image

Cerebras, bekend om zijn grote AI-chips, wil met deze beursgang meer kapitaal aantrekken om de groei te versnellen. De aandelen zullen worden verhandeld op de Nasdaq Global Market onder het ticker symbool "CBRS".

Groeiende interesse in AI-chips De beursgang van Cerebras komt op een moment dat de interesse in AI-technologieën wereldwijd sterk toeneemt. Bedrijven als Cerebras spelen een cruciale rol in deze ontwikkeling door de krachtige chips te leveren die nodig zijn voor complexe AI-taken.

Meer informatie 

Geïnteresseerde beleggers kunnen meer informatie vinden in het voorlopige prospectus dat beschikbaar zal zijn bij Citigroup Global Markets Inc. en Barclays Capital Inc. Het is belangrijk op te merken dat de beursgang nog onder voorbehoud is van marktomstandigheden en goedkeuring van de SEC.

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Novutech BN+BW 23-09 tm 14-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!