Witold Kepinski - 02 oktober 2024

Reddit breidt machinevertaling uit naar meer dan 35 landen

Reddit, het populaire online discussieplatform, maakt bekend dat het de mogelijkheid om berichten en opmerkingen te vertalen uitbreidt naar meer dan 35 nieuwe landen. Hiermee wordt Reddit nog toegankelijker voor gebruikers wereldwijd, die nu in hun eigen taal kunnen deelnemen aan gesprekken en communities.

Reddit breidt machinevertaling uit naar meer dan 35 landen image

Hoe werkt het? 

Gebruikers kunnen nu met een enkele klik berichten en opmerkingen vertalen van de oorspronkelijke taal van een community naar hun eigen voorkeurstaal. Dit betekent dat bijvoorbeeld een Spaanstalige gebruiker moeiteloos Franstalige discussies kan volgen en eraan bijdragen. Daarnaast kunnen gebruikers ook zelf berichten en opmerkingen plaatsen in hun eigen taal, die vervolgens automatisch worden vertaald naar de taal van de community.

Meer dan alleen vertalen 

Naast het vertalen van berichten, werkt Reddit ook aan het verbeteren van de vindbaarheid van vertaalde content. Zo zullen zoekmachines in de toekomst vertaalde Reddit-content tonen in de zoekresultaten, waardoor nog meer mensen Reddit kunnen ontdekken.

Landen waar de functie beschikbaar komt 

In de komende weken zal de machinevertalingsfunctie worden uitgerold naar Duitsland, Italië, de Filipijnen en verschillende landen in Latijns-Amerika. De functie is al beschikbaar in Brazilië en Spanje en zal binnenkort ook in andere landen worden geïntroduceerd.

Waarom is dit belangrijk? 

Door de uitbreiding van machinevertaling maakt Reddit het voor gebruikers over de hele wereld makkelijker om:

  • Deel te nemen aan gesprekken: Gebruikers kunnen nu in hun eigen taal deelnemen aan discussies over een breed scala aan onderwerpen.
  • Nieuwe communities te ontdekken: Door vertaalde content te vinden in zoekmachines, kunnen gebruikers makkelijker nieuwe communities ontdekken die aansluiten bij hun interesses.
  • Cultuur en perspectieven te leren kennen: Door berichten en opmerkingen in verschillende talen te lezen, kunnen gebruikers meer leren over andere culturen en perspectieven.
ALSO BW tm 16-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
DIC Awards BN tm 28-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!