Witold Kepinski - 02 oktober 2024

Thoma Bravo neemt Darktrace defintief over voor 5,3 miljard dollar

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Thoma Bravo heeft vandaag bekendgemaakt dat het cybersecuritybedrijf Darktrace heeft overgenomen voor een bedrag van ongeveer 5,3 miljard dollar. Met deze overname versterkt Thoma Bravo zijn positie in de groeiende cybersecuritymarkt.

Thoma Bravo neemt Darktrace defintief over voor 5,3 miljard dollar image

Darktrace, een pionier op het gebied van kunstmatige intelligentie voor cyberbeveiliging, wordt door Thoma Bravo gezien als een strategische aanwinst. De combinatie van Darktrace's geavanceerde technologie en Thoma Bravo's expertise zal naar verwachting leiden tot nieuwe innovaties in de wereld van cybersecurity.

"We zijn erg enthousiast over de overname van Darktrace," aldus Seth Boro, Managing Partner bij Thoma Bravo. "Darktrace heeft een indrukwekkende reputatie opgebouwd en we zien veel potentie om het bedrijf verder te laten groeien."

Jill Popelka, CEO van Darktrace, benadrukt dat deze overname nieuwe mogelijkheden biedt voor het bedrijf: "Samen met Thoma Bravo kunnen we onze missie om bedrijven wereldwijd te beschermen tegen cyberdreigingen nog beter realiseren."

Over de transactie 

Elke aandeelhouder van Darktrace ontvangt $7,75 per aandeel in contanten. De aandelen van Darktrace worden van de London Stock Exchange gehaald.

Bij deze transactie werden verschillende toonaangevende adviesbureaus betrokken, waaronder Kirkland & Ellis, Goldman Sachs, Latham & Watkins, Jefferies en Qatalyst Partners.

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 28-10-2024
Copaco BN + BW 23-09 tm 06-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!