Eveline Meijer - 03 oktober 2024

IoT-leverancier Capestone overgenomen door OptConnect

Het in Nederland gevestigde Capestone is overgenomen door OptConnect, distributeur van managed wireless services. Met de overname van Capestone vergroot OptConnect zijn wereldwijde aanwezigheid. Capestone, een leverancier van 4G- en 5G IoT-oplossingen in Europa, is in meer dan zestig landen actief en ondersteunt meer dan duizend channel partners en bedrijven.

IoT-leverancier Capestone overgenomen door OptConnect image

Het Leidense Capestone bestaat al vijftien jaar. Volgens OptConnect delen de twee bedrijven een klantgericht model dat connectiviteit vereenvoudigt en "tegelijkertijd een breed scala aan managed services biedt". Verder heeft Capestone veel lokale Mobile Network Operator-contracten om partners en klanten te ondersteunen met diverse oplossingen en tariefplannen in heel Europa. 

"Met de toevoeging van Capestone kan OptConnect in Europa uitbreiden en wereldwijd betrouwbare wireless connectivity oplossingen bieden. Onze focus blijft liggen in het ondersteunen van partners en klanten om hun IoT-doelen te bereiken, en deze strategische zet zorgt ervoor dat we waarde en innovatie op wereldwijde schaal kunnen blijven leveren", zegt OptConnect-CEO Chris Baird. 

Na de overname blijft Capestone onder zijn eigen naam opereren vanuit zijn hoofdkantoor in Leiden. Jos Ouwekerk blijft managing director. Capestone blijft verder actief in Düsseldorf en Londen. "Door de krachten te bundelen met OptConnect, breiden we niet alleen ons bereik uit, maar verbeteren we ook ons ​​vermogen om nog innovatievere en schaalbare IoT-oplossingen te bieden. Deze samenwerking stelt ons in staat om de wereldwijde ervaring van OptConnect te benutten en tegelijkertijd de uitzonderlijke service en op maat gemaakte oplossingen te blijven leveren die onze klanten van ons verwachten", zegt Ouwekerk.

Eerdere overnames OptConnect

Het is de tweede overname van OptConnect in 2024. In januari nam het bedrijf ook M2M DataGlobal over, waarmee het zijn bereik en diensten uitbreidde naar Latijns-Amerika. Ook werd eerder Premier Wireless Services overgenomen. "Samen creëren deze bedrijven een wereldwijd beheerd wireless connectivity platform, om partners en klanten in meerdere sectoren en met verschillende oplossingsbehoeften over de hele wereld te ondersteunen", aldus OptConnect. 

DIC Awards BW tm 28-10-2024 Sophos All Colours BW 10-10-2024 tm 31-10-2024
Freshworks BN + BW | Static Ad 9-6 | 07-10 tm 14-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!