Eveline Meijer - 03 oktober 2024

Accenture en Nvidia gaan samen bedrijven helpen om AI sneller te adopteren

Accenture en Nvidia zijn samen de Accenture Nvidia Business Group begonnen, waarmee ze bedrijven wereldwijd helpen om AI-oplossingen sneller en efficiënter te implementeren. De nieuwe Business Group wordt ondersteund door 30.000 getrainde professionals, die processen kunnen vernieuwen en AI-oplossingen op schaal kunnen implementeren.

Accenture en Nvidia gaan samen bedrijven helpen om AI sneller te adopteren image

De Accenture Nvidia Business Group gebruikt het AI Refinery-platform om bedrijven te helpen om sneller op maat gemaakte AI-oplossingen te ontwikkelen en te implementeren. Op die manier moeten bedrijfsprocessen geoptimaliseerd worden en kan data veilig beheerd worden, stellen Accenture en Nvidia. Bedrijven kunnen verder de AI-stack van Nvidia gebruiken om AI-modellen te bouwen en te schalen. 

De nieuwe Business Group richt zich verder op het ontwikkelen van autonome AI-agenten. Dat zijn systemen die zelfstandig werken en beslissingen nemen op basis van vooraf ingestelde doelen, zonder menselijke tussenkomst. Repetitieve taken kunnen zo geautomatiseerd worden. Daarnaast wordt de Nvidia NIM Agent Blueprint geïntroduceerd, een technologie die bedrijven helpt om hun productieprocessen te automatiseren met behulp van robots.

Ook opent Accenture nieuwe AI Engineering Hubs in onder meer Londen, Singapore, Tokio en Málaga. Deze hubs bieden gespecialiseerde technische expertise en helpen bedrijven wereldwijd bij het opschalen van AI-oplossingen.

Copaco BW 23-09 tm 06-10-2024 DIC Awards BW tm 28-10-2024
Copaco BN + BW 23-09 tm 06-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!