Witold Kepinski - 03 oktober 2024

Oracle investeert 6,5 miljard dollar in nieuwe Maleisische cloud regio

Oracle heeft plannen aangekondigd om meer dan 6,5 miljard dollar te investeren in een nieuwe publieke cloudregio in Maleisië, wat de digitale economie van het land aanzienlijk zal versterken. Deze strategische zet stelt organisaties in heel Maleisië in staat om de kracht van AI te benutten en bedrijfskritische workloads te migreren naar Oracle Cloud Infrastructure (OCI).

Oracle investeert 6,5 miljard dollar in nieuwe Maleisische cloud regio image

De komende cloudregio biedt bedrijven de tools om applicaties te moderniseren, alle soorten workloads naar de cloud te migreren en te innoveren met behulp van data, analytics en AI. Klanten krijgen toegang tot OCI Generative AI Agents, accelerated computing en generatieve AI-services, waardoor ze soevereine AI-modellen binnen de landsgrenzen kunnen ontwikkelen. Daarnaast kunnen ze OCI Supercluster, een van 's werelds krachtigste AI-supercomputers, gebruiken om complexe AI-taken aan te pakken.

"Deze investering onderstreept de positie van Maleisië als een leidende digitale economie in Zuidoost-Azië," zei YB Senator Tengku Datuk Seri Utama Zafrul Tengku Abdul Aziz, Minister van Investeringen, Handel en Industrie (MITI). "Oracle's beslissing om een ​​publieke cloudregio in Maleisië op te zetten, zal meer wereldwijde technologiebedrijven aantrekken en de digitale transformatie van het land versnellen."

De nieuwe cloudregio biedt meer dan 150 services, waaronder Oracle Autonomous Database, HeatWave MySQL Database Service, Oracle Cloud VMware Solution en Oracle Fusion Cloud Applications Suite. Deze services bieden klanten de flexibiliteit om infrastructuur-, platform- of SaaS-oplossingen te kiezen die het beste bij hun behoeften passen.

SaaS

"Maleisië biedt unieke groeimogelijkheden voor organisaties die hun expansie willen versnellen met de nieuwste digitale technologieën", aldus Garrett Ilg, executive vice president en general manager van Oracle's Japan en Asia Pacific regio. "Onze investering van meerdere miljarden dollars bevestigt onze toewijding aan Maleisië als regionale gateway voor cloudinfrastructuur en een uitgebreide suite van SaaS-applicaties."

Belangrijke voordelen van de nieuwe cloudregio zijn:

  • Versnelde AI-innovatie: organisaties kunnen geavanceerde AI-infrastructuur en -services benutten om AI-toepassingen te ontwikkelen en implementeren.
  • Gegevenssoevereiniteit: klanten kunnen er zeker van zijn dat hun gegevens binnen de grenzen van Maleisië blijven en voldoen aan de wettelijke en nalevingsvereisten.
  • Lage latentie: organisaties kunnen toegang krijgen tot cloudservices met een lage latentie, waardoor de applicatieprestaties verbeteren.
  • Uitgebreid dienstenpakket: Klanten kunnen kiezen uit een breed scala aan diensten die aansluiten bij hun specifieke behoeften.

Met deze investering verstevigt Oracle haar positie als toonaangevende cloudprovider in de regio en geeft het Maleisische bedrijven de mogelijkheid om op wereldschaal te concurreren.

Copaco BW 23-09 tm 06-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Freshworks BN + BW | Static Ad 9-1 | 30-09 tm 07-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!